Se dau cate 1.000 de lei pe luna pentru mame. O noua lege in Romania

Vechiul Senat a adoptat tacit proiectul de lege potrivit căruia femeile care au născut cel puțin trei copii pot să primească o indemnizație viageră lunară, pentru toată viața.

Cele care au cinci copii sau mai multi vor primi și medalia de „mamă – eroină”.

Aceste „pensii speciale” sunt cuprinse între 30 si 50 % din salariul mediu net pe economie, adică între 630 și 1000 lei, iar noul Guvern trebuie să le pună în aplicare din 2017.

Se acordă o indemnizație viageră lunară pentru mamele care au născut și crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii.

Indemnizația viageră se acordă în fiecare lună, după cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizație de 30% din salariul mediu net pe economie.

Pentru mamele care au 4 copii se acordă 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci-50%.

Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul și medalia de Mamă-eroină. Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiționată de obținerea unui alt venit și nu se impozitează”, expune deputatul PSD Ninel Peia, cel care a inițiat proiectul adoptat de Senat.

În expunerea de motive, Peia afirma că, în ultimii 25 de ani, în România, s-a instalat „un vrăjmas insidios care ne amenintă serios devenirea”. Altfel spus, subliniază inițiatorul, natalitatea a scăzut la jumătate.

„Femeia care se dedică creșterii și educației a trei sau mai mulți copii poate fi numită, fără îndoială, a fi mamă-eroină. Sacrificiul ei de acum garantează viitorul nostru, al tuturor, al românilor și al patriei lor”, mai scrie Peia în expunerea de motive.

CITESTE SI:

Declaratii exclusive! Ce nume a ales Gabriela Cristea pentru fetita ei si ce semnficatie are

Veste mare showbiz-ul românesc! Gabriela Cristea şi Tavi Clonda au devenit părinţi! Astăzi, în jurul orelor 14:00, la o clinică privată din Capitală, vedeta de televiziune a adus pe lume o fetiţă.

„Sunt fericit! Fetiţa a primit nota 10 la naştere”, a declarat, în exclusivitate pentru Spynews.ro, Tavi Clonda.

Astfel, după ani de chin şi tratamente costisitoare, Gabriela Cristea a devenit pentru prima dată mamă.

„Fetiţa va purta trei nume, deoarece fiecare nume are o semnificaţie pentru noi. O să ne împărţim cumva sarcinile. El şi-a dorit să fie cel care îi face băiţă”, a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, Gabriela.

Vedeta si sotul ei au decis sa o numeasca pe micuta lor Victoria.

Victoria este emotiva, sensibila, nervoasa si cauta in permanenta compania persoanelor dragi. Nu pierde niciodata notiunea realitatii, reuseste mereu sa ramana cu picioarele pe pamant. Imaginatia sa este intensa si contribuie, in mare parte, la umplerea golurilor din viata sa.

Victoria este o persoana capabila sa isi concretizeze, sa isi puna in practica si sa isi organizeze interesele. Este atrasa de muzica, poezie, cauze umanitare si se dovedeste a fi constructiva si materialista. Vazuta din exterior, Victoria poate parea superficiala deoarece este impulsiva, onesta si directa.

Victoria tine enorm la independenta sa. Comportamentul sau poate fi derutant deoarece este cand exacta, ordonata si pudica, cand cheltuitoare, dezordonata si nervoasa. Copil, Victoria nu le provoaca probleme parintilor atata timp cat in familie domneste armonia.

In caz contrar, isi va neglija scoala si va cauta afectiunea in bratele altcuiva. Se refugiaza adesea in vise, refuza constrangerile. Activa in general, punctul sau slab este fara indoiala sensibilitatea sa.

Victoria iubeste securitatea si stabilitatea, este tentata de aventura, calatorii, placerile de tot felul oferite de aceasta lume. Apreciaza natura si tot ce este natural, animalele si viata la tara.

Din punct de vedere sentimental, este ambivalenta: romantica, senzuala, idealista, Victoria poate manifesta o anumita teama fata de iubire, ii este teama sa nu sufere. Pudoarea, raceala si rezerva, iata ce ii poate reprosa un partener de viata. Victoria este hiper sensibila.

Victoriei nu ii place sa fie inactiva, va cauta o cale profesionala placuta si facila. In primul rand, va fi atrasa de profesii din domeniul social, medical, paramedical, de activitati in raport cu audiovizualul, vanzarile, calatoriile sau cele care necesita munca cu publicul.

Profesiile ce necesita un anumit contact cu natura, animalele, pamantul sau profesiile care necesita ordinea si metodica ar putea-o tenta in egala masura.

Comentează