Anamaria Vasile

Se fac angajări la stat! Peste 7.000 de posturi vacante în MAI vor fi scoase la concurs: Condiția principală de angajare e foarte simplă

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că în acest an vor fi aduşi în sistem încă 7.000 de angajaţi, conform strategiei de reducere a deficitului de personal. Este vorba despre polițiști, pompieri și jandarmi.

„Continuăm procesul de încadrare de personal. Ştiţi foarte bine că la nivelul ministerului avem în derulare o strategie de reducere a deficitului de personal cu care se confruntă fiecare armă a ministerului.
Am adus anul trecut peste 6.000 de angajaţi în minister iar anul acesta vor mai veni alături de noi încă 7.000 de oameni. Cu toate acestea, nu vom rezolva problema lipsei de personal anul acesta şi cred că nici anul viitor, însă până în 2020 avem ca obiectiv să echilibrăm aceste pierderi consistente din ultimii ani”, a afirmat ministrul de Interne, potrivit Agerpres.

Este vorba atât despre polițiști cât și despre pompieri și jandarmi. Potrivit ministrului, bugetul anului trecut a fost cel mai mare din ultimii ani iar investiţiile în tehnica de intervenţie, în echipamente individuale de protecţie şi în logistica necesară gestionării diferitelor tipuri de urgenţă vor continua.

„100 de milioane de euro au fost cheltuiţi în anul care a trecut iar în paralel avem o strategie până în anul 2020 pentru accesarea întregii sume de 600 de milioane de euro”, a adăugat aceasta.

TE POATE INTERESA SI: Anunţ important pentru români! O țară din Europa face angajări masive de vorbitori de limba română, iar salariile depăşesc 15.000 de euro!

Ai cunoştinţe solide de limba română, vrei să locuieşti permanent în Marea Britanie şi să ai un salariu între 19.970 și 23.124 de lire sterline?

Ei bine, polițiștii britanici din comitatele Devon și Cornwall te pot ajuta să-ţi îndeplineşti visul.

Potrivit anunțului făcut public de către autoritățile britanice, sunt căutate persoane care au cunoștiințe solide de limba română.

Numărul locurilor disponibile nu a fost făcut public însă aplicanții trebuie să cunoască faptul că o dată admiși vor trebui să locuiască permanent în Marea Britanie, scrie stiridiaspora.com.

Potrivit anunţului, salariile variază pentru început între 19.970 și 23.124 de lire sterline.

Mai multe detalii AICI

ANAF scoate la licitatie masinile unor firme cu probleme financiare. Preturile pentru luna iulie pornesc de la 450 de lei pentru un Matiz.

La sediile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au loc in aceasta perioada numeroase licitatii, prin intermediul carora institutia vrea sa vanda diferite bunuri apartinand debitorilor persoane fizice sau juridice. De altfel, printre bunurile sechestrate de Fisc se gasesc mai multe proprietati imobiliare si autoturisme care nu si-au gasit cumparator in urma unei prime licitatii, astfel ca este nevoie de organizarea altora.

Prin intermediul rubricii „Anunturi” de pe site-ul propriu, ANAF anunta ca scoate la licitatie numeroase bunuri confiscate in ultima perioada de la persoane fizice sau de la firme, pe intreg teritoriul tarii. Astfel, printre numeroasele bunuri sechestrate pe care Fiscul vrea sa le valorifice prin licitatie se regasesc bunuri precum apartamente sau case, dar si autovehicule.

Pe langa dovada platii garantiei de participare (10% din pretul de pornire), persoanele care doresc sa se inscrie la o astfel de licitatie trebuie sa prezinte Fiscului mai multe documente, inclusiv o copie de pe actul de identitate, in cazul persoanelor fizice, in timp ce firmele sunt obligate sa depuna o copie de pe certificatul unic de inregistrare eliberat de Registrul Comertului (in cazul firmelor din strainatate, actul de inmatriculare tradus in limba romana).

Pe langa dovada platii garantiei de participare (10% din pretul de pornire), persoanele care doresc sa se inscrie la o astfel de licitatie trebuie sa prezinte Fiscului mai multe documente, inclusiv o copie de pe actul de identitate, in cazul persoanelor fizice, in timp ce firmele sunt obligate sa depuna o copie de pe certificatul unic de inregistrare eliberat de Registrul Comertului (in cazul firmelor din strainatate, actul de inmatriculare tradus in limba romana).

Totodata, cei interesati sa achizitioneze bunul scos la licitatie se vor prezenta la data stabilita si locul fixat pentru vanzare si cu o dovada emisa de creditorii fiscali cum ca nu au obligatii fiscale restante, precum si o imputernicire (procura speciala) pentru persoana care il reprezinta pe ofertant, daca este cazul.

Spre exemplu, un Volkswagen Passat, fabricat in 2006, se vinde cu 19.463 de euro. Pretul unei masini Skoda Octavia Elegance, din 2004, incepe de la 8.900 de ron.

Comentează

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x