Se schimbă regulile după care poți să-ți construiești o casă la țară! Iată ce nu mai ai voie să faci:

Se schimbă regulile după care puteţi să va construiţi o casă la ţară. Dacă vreţi o clădire parter plus etaj, nu mai aveţi voie să o construiţi doar cu vecinii şi cu neamurile.

Trebuie să va angajaţi un diriginte de şantier, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii o să verifice dacă aţi respectat sau nu normele de stabilitate şi rezistenţă, scrie ştirileprotv.ro. O lege în acest sens a fost votată miercuri de deputaţi.

Până acum, casele de la ţară cu regim de înălţime parter şi parter plus unu puteau fi construite cu derogări de la lege. Proprietarul avea nevoie de o autorizaţie şi de un plan al casei, în rest se putea apucă de muncă împreună cu vecinii, prietenii şi rudele.

Adică era liber să se descurce. Astăzi însă deputaţii au schimbat regulile în cazul caselor cu etaj.
Pentru a obţine clădiri de calitate, legea în acest moment îi obligă pe constructori să respecte mai multe cerinţe fundamentale atunci când ridică o casă. Este vorba de rezistenţămecanică, stabilitate, securitate în caz de incendiu.

Cu alte cuvinte, oamenii vor avea nevoie de un diriginte de şantier sau de o firma de construcţii. În plus, vor fi vizitaţi de inspectori care vor verifică fiecare etapă a lucrării.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE URMĂTORUL ARTICOL

Ocazie uriașă pentru cei care vor să își cumpere o locuință în această perioadă. ANAF vinde locuințe ieftine. Apartament cu 3 camere la 31.000 €, garsonieră cu 17.000 de euro

Fiscul a scos la vânzare locuințe ieftine în numeroase localități din țară. Apartamentele, casele și garsonierele la preț redus sunt disponibile în București, în județele Ilfov, Neamț, Botoșani, Brașov sau Harghita.

Imobilele au fost sechestrate de la firme sau de la persoane fizice.
Iată cele mai interesante locuințe care vor fi scoase la licitație în luna iulie:

1. ANAF vinde mai multe garsoniere și apartamente cu două sau cu 3 camere situate în Splaiul Unirii, localitatea Popești Leordeni, județul Ilfov. Licitația are loc pe 11 iulie, la ora 10, în București.

De exemplu, un astfel de apartament cu 3 camere se vinde cu 119.112 de lei fără TVA, adică 31.125 de euro cu tot cu TVA. Aparamentul are o suprafață utilă de 88,13 mp + terasă 14,33 mp.

Iar o garsonieră se vinde cu 64.380 de lei fără TVA, adică 16.823 de euro cu tot cu TVA. Garsoniera are o suprafață utilă de 31,97 mp + terasă 5,25 mp.

2. Un apartament cu suprafața de 168,02 mp, compus din 5 camere de locuit, 5 balcoane, terasă, casa scării și dependințe, situat în București, pe Bulevardul Unirii, se vinde la licitație cu 860.900 de lei fără TVA (adică 189.000 de euro fără TVA).

3. Un apartament cu două camere din Piatra Neamț, strada Mihai Viteazu, se vinde cu 118.049 de lei, adică 26.000 de euro (operațiune neimpozabilă TVA).

Licitația are loc în data de 10 iulie, ora 10.30, în localitatea Piatra Neamț.

4. Un apartament cu două camere situat în municipiul Codlea, județul Brașov, se vinde la licitație cu un preț de 102.590 de lei, adică 22.527 de euro (exclusiv TVA). Licitația are loc în data de 12 iulie, la ora 10, în localitatea Codlea.

5. O casă cu 3 camere din orașul Bucecea, județul Botoșani, se vinde cu 151.279 de lei (33.219 euro), fără TVA. Casa are și două bucătării și hol, suprafața construită la sol fiind de 161,4 mp. Licitația are loc în ziua de 5 iulie, la ora 11, în orașul Botoșani.

6. Un apartament cu două camere, dependințe și balcon din orașul Vlahița, județul Harghita, se vinde la prețul de 83.200 de lei, adică 18.270 de euro (fără TVA). Licitația are loc pe 18 iulie, la ora 12.00, în localitatea Odorheiu Secuiesc.

Redactia

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.