Anamaria Vasile

Se strica vremea: sunt ultimele zile calde din acest an, vin temperaturi care coboara sub 0 grade! Uite de cand incepe gerul

Maxima zilei de astazi va fi de 20 de grade, temperatura neobisnuit de mare pentru aceasta perioada a anului.

Spre sfarsitul saptamanii insa vremea se va raci accentuat, iar in a doua jumatate a saptamanii viitoare temperaturile minime vor cobori chiar si sub pragul inghetului.

Astfel, daca si maine vremea va fi primavaratica, cu o maxima de pana la 18 grade in Bucuresti, miercuri aceasta valoare se va situa in jurul valorii de 9 grade.

Pana pe 22 noiembrie minimele vor cobori in jurul valorii de 5 grade, urmand ca dupa aceasta data sa inregistram temperaturi negative, sub nivelul inghetului, de -1, -2 grade Celsius.

Valorile termice vor fi în creștere ușoarã în toatã țara și se vor situa peste cele normale pentru a doua decadã a lunii noiembrie. Cerul va avea înnorãri temporare și va ploua noaptea pe arii restrânse în regiunile din sud-vest. În zona montanã, la peste 1800 m altitudine, în special în nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste. Pe spații restrânse se va semnala ceațã.

Astăzi -1/17
Vremea se va încãlzi în cea mai mare parte a țãrii. În regiunile vestice, sud-vestice, centrale și nordice, cerul va avea înnorãri și, îndeosebi în a doua parte a intervalului, va ploua. Pe crestele montane, precipitațiile mai pot fi și sub formã de lapovițã și ninsoare.

Miercuri -1/15
În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros și trecãtor va ploua slab. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare iar ploile se vor semnala pe arii restrânse, în special în sud-est. La munte, izolat, vor fi și precipitații mixte.

Joi -1/15
Cerul va fi noros și va ploua în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Banatului și local în restul teritoriului. La munte, la altitudini de peste 1700 m vor fi precipitații sub formã de lapovițã. Vântul va sufla slab cu unele intensificãri la munte.

Temperaturi în principalele oraşe:
Bucureşti 16 cer variabil
Craiova 17 cer variabil
Timişoara 9 precipitații
Sibiu 13 cer variabil
Suceava 5 nori
Galaţi 12 cer variabil
Constanţa 16 cer variabil
Cluj-Napoca 10 condiții de precipitații
Bacău 6 cer variabil
Baia Mare 9 condiții de precipitații
Iaşi 16 cer variabil
Oradea 8 nori
Reşiţa 10 condiții de precipitații
Piteşti 16 cer variabil
Braşov 15 cer variabil
Ora la care răsare şi apune soarele
Soarele răsare: 07:13 Soarele apune: 16:46
Presiunea atmosferică: 767 mmHg
Viteza vântului: 10 km/h (N-V)

Comentează