Sigur nu știai ce rost are sertarul de sub cuptor! Nu te-ai fi gândit la asta!

Indiferent dacă ești sau nu un maestru în bucătărie, cu siguranță îți dorești ca această cameră să fie foarte bine echipată și să ai cele mai noiși performante echipamente. Asta înseamnă că ai renunțat de mult timp la aragazele de tip vechi și ai achiziționat și tu un cuptor incorporabil și o plită separată. Buuun… Acum ajungem la partea interesantă: și mobila ta din bucătărie are prevăzut un mic sertar chiar sub cuptor, nu-i așa? La ce îl folosești?

Cel mai probabil, te-ai gândit că nu are un rost anume, ci pur și simplu rămăsese un spațiu liber, iar designerii de mobilier s-au gândit să nu îl lase să se irosească. Ei bine, ei s-au gândit la mai mult decât atât, au avut o idee ingenioasă atunci când au plasat un sertar în spațiul de sub cuptor.

Scoate tigăile din sertar și găsește-le un alt loc în bucătărie! Sertarul acela nu este un simplu spațiu de depozitare. Iată la ce folosește, de fapt.

Când pregătești mai multe feluri de mâncare, sigur faci eforturi deosebite pentru a sincroniza timpii de preparare, astfel încât și primele bucate să rămână calde atunci când este masa gata. Dar ce alt loc ar fi mai potrivit pentru a menține mâncarea caldă decât un spațiu aflat exact lângă un cuptor? Sperăm că ai înțeles ideea.

Dacă nu, o vom spune direct: păstrează tăvile cu mâncare calde pentru mai mult timp și așează-le în sertarul de sub cuptor! O parte din căldura cuptorului va ajunge și în acest loc, iar primul fel de mâncare pregătit va rămâne cald mai mult timp. Este un truc deosebit de util în cazul în care gătești pentru o familie mai numeroasă sau organizezi o petrecere.

Nu știm exact a cui a fost această idee, dar nu îi putem mulțumi suficient! De acum încolo, nu va mai fi un chin să pregătești o masă cu mai multe feluri de mâncare.

Doar alimentele fierbinți, abia scoase din cuptor, vor putea rămâne calde în acest mod, deoarece trucul nu funcționează și în cazul alimentelor reci sau aflate la temperatura camerei. Pentru acelea, folosește metodele clasice de încălzire. Unele cuptoare au o funcție specială pentru a încălzi alimentele și chiar una pentru a le menține calde o perioadă mai lungă de timp. Este și aceasta o metodă bună pentru a păstra mâncarea caldă până când o vei servi, însă, din păcate, asta înseamnă că nu mai poți folosi cuptorul între timp.

Din fericire, de acum știi exact cum trebuie să procedezi!

CITEȘTE ȘI ARTICOLUL URMĂTOR:

Trucuri culinare pe care le știu doar GOSPODINELE DEȘTEPTE. Al 5-lea TREBUIE NOTAT

Adesea, facem lucrurile în maniera în care am fost învățați și nici nu ne trece prin cap că lucrurile pot fi făcute și altfel. Adesea, este suficient să privim lucrurile din altă perspectivă și vom avea o revelație.

Dacă nu vrei să te chinui inutil, ai nevoie de aceste sfaturi, te vor face să exclami: „de ce nu m-am gândit și eu la asta?” Vara este un anotimp minunat, cu atât mai mult cu cât abundența de legume și fructe delicioase îți dau energie și te binedispun. Cu toate acestea, poate fi dificil să le cureți și să le tai, în special dacă trebuie să faci asta în fiecare zi. Pentru a-ți ușura sarcinile și a avea mai mult timp pentru a face ceea ce îți place, urmează sfaturile noastre de mai jos.

Notați aceste trucuri culinare – vă vor schimba viața!

1. Cum salvezi o supă prea sărată 

Sunt multe moduri de a salva situația: de exemplu, pune înăuntru o lingură cu un cub de zahăr, acesta va absorbi excesul de sare. Când zahărul începe să se topească, scoate lingura și repetă cu alt cub de zahăr.

2. Cum frăgezești carnea pentru friptură 

Marinează carnea de vită în maioneză înainte de a o găti, va deveni mult mai fragedă și mai gustoasă.

3. Pentru a intensifica aroma mâncărurilor 

Un truc minunat este să încălzești farfuria înainte de a pune mâncarea caldă pe ea sau invers, să o pui la frigider înainte de a așeza mâncarea care trebuie servită rece.

4. Cum separi ușor albușul de gălbenuș 

În loc să folosești aparate de bucătărie complicate, ar fi mai ușor să folosești gura unei sticle de plastic: așează-i gura deasupra gălbenușului și strânge-o ușor: gălbenușul va fi tras înăuntru.

5. Ai grijă la laptele de piure 

Când faci piure de cartofi, adaugă lapte fierbinte, deoarece laptele rece face piureul să devină cenușiu.

6. Prepară cuburi de gheață delicioase 

Taie verdețuri, amestecă-le cu ulei de măsline și pune-le în forme de gheață, vor fi minunate în salatele răcoroase. Pentru deserturi, poți încerca să pui fructe mici (ca afine sau zmeură) sau chiar bucăți de lămâi.

7. Dacă pâinea începe să se învechească 

Nu arunca pâinea doar pentru că s-a întărit: o poți umple cu verdețuri și brânzeturi și o poți pune la cuptor, vei crea o cină rapidă și delicioasă.

Comentează