Anamaria Vasile

Spune NU părului alb! Această APĂ NEAGRĂ redă culoarea naturală părului tău!

De ce se grizonează părul?
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, foliculii de păr tind să încetinească capacitatea de a produce melanină și acest lucru face ca părul să devină alb sau grizonat.

Este normal ca persoanele în vârstă să aibă păr grizonat, dar poate deveni o problemă dacă începi să ai părul grizonat cât ești încă tânăr.

Cea mai bună soluție pentru mulți oameni este să-și vopsească părul, dar există și alte modalități de a preveni albirea prematură a părului. În acest articol, îțivom arăta această rețetă simplă, care poate împiedica părul să devină grizonat sau alb.

REŢETĂ:

Ingrediente:

  • 5 sau 6 cartofi medii sau mari
  • un vas mare
  • o strecurătoare
  • un castron mare
  • 1 sticlă goală de șampon
  • 1 șampon și un balsam hidratant
  • un prosop

Iată ce trebuie să faci:

Curăță cartofii de coajă. Pune cartofii deoparte și coaja cartofilor într-o oală mare, cu 2 litri de apă. Lasă apa să fiarbă la foc mare, împreună cu coaja cartofilor timp de aproximativ 20 sau 30 de minute. Strecoară apa cu un filtru într-un castron mare, separând coaja și apa. Apoi, pune apa într-un borcan. Spală-ți părul cu produse de hidratare bune, deoarece părul alb este mai fragil și uscat decât celălalt. Aplică preparatul în păr timp de aproximativ 2 minute, după care spală-ți părul cu apă caldă.

Sfaturi pentru a preveni apariția părului grizonat:

1. Nu te stresa! Stresul ne face să îmbătrânim mai repede!

2. Nu fuma! Unele studii au constatat că fumatul are multe efecte negative asupra sănătății din toate punctele de vedere, inclusiv asupra aspectului nostru. Se demonstrează științific că țigara provoacă îmbătrânirea prematură a pielii și părului, deoarece reduce circulația sanguină și oxigenarea celulelor noastre.

3. Hidratează-te! Bea cel puțin 8 pahare de apă pe zi. Evită consumul excesiv de cafea și încearcă să elimini consumul de alcool, deoarece aceste băuturi favorizează deshidratarea corpului.

4. Consumă alimente bogate în cupru! Unele studii au constatat că apariția timpurie a părului grizonat este uneori cauzată de lipsa de cupru din dieta noastră. Deci, mănâncă spanac, fasole, napi, carne, mure, ananas, rodii și migdale.

Comentează