Suc natural sau smoothie: care este mai sãnãtos?

Gurmanzii care sunt interesati de o alimentatie sanatoasa pot conveni asupra multor teme de nutritie, dar una este încă în dezbatere: Ce este mai sanatos soothie-urile sau sucurile naturale? După părerea mea, există argumente pro și contra pentru fiecare băutură, așa că într-adevăr se reduce la nevoile și obiectivele personale. Pentru a afla care este potrivit pentru tine (indiferent de ce zic prieteni, colegi, sau celebritățile ), iata aici povestea pe fiecarei băuturi.

Argumente pro smoothie

Smoothie-urile sunt, în general, un amestec de alimente integrale, ceea ce înseamnă că păstreaza toate substanțele nutritive din fructe si legume intacte. Un alt avantaj mare  este abilitatea de a adăuga  ingrediente extra-nutritive. De exemplu, avetii posibilitatea sa puneti până  si proteine  sau iaurt grecesc. Poti sa adaugi, de asemenea, grăsimi sănătoase, sub formă de avocado, seminte de chia, sau unt de migdale. Și poti amesteca o multime de alte ingrediente  pentru un spectru mai larg de substanțe nutritive, cum ar fi ghimbir proaspat ras, pudră de cacao, menta proaspata, si scortisoara.

Argumente contra smoothie

Dacă faci un smoothie cu multe ingrediente decât ai manca in mod normal. În timp ce acest lucru ar putea părea un lucru bun, poate însemna de fapt, ca mananci mai multe calorii decat poti arde, care ar putea preveni pierderea in greutate sau chiar să conducă la creșterea în greutate. Acest lucru se întâmplă la cei care beau un pahar de smoothie la masa. Indicat este ca acest smoothie sa fie considerat o masa.

Argumente pro sucuri

Mulți dintre oameni iubesc legume, și nu au nicio problema sa le introduca in dieta lor. Pentru ei, este o modalitate foarte bună de a umple un gol de nutriție grav.  Sucurile sunt atât de concentrate, si pot furniza echivalentul nutritiv al unei portii de fructe si legume , ceea ce poate ajuta corpul să ia în toate vitaminele și mineralele de care are nevoie.

Argumente contra sucurilor

Prin stoarcerea fructelor se pierd substanțe nutritive, dar raman fibrele . Acest lucru face ca sucurile sa fie mai putin satioase.  Mai mult decât atât, atunci când sucurile sunt facute cu fructe sau legume bogate în zahăr (cum ar fi sfecla si morcovi), este posibil să apară  mai mult zahar in sânge.

Comentează