Anamaria Vasile

Suntem casatoriti de 21 de ani. Acum un an viata noastra s-a schimbat complet

Se spune ca dragostea nu este ceva ce gasesti ci ceva ce creezi. Un barbat si-a povestit povestea de dragoste pe internet si a emotionat mii de oameni.

“Sa o iubesc pe Doina a fost cel mai simplu lucru pe care l-am facut in viata mea. Suntem casatoriti de 21 de ani, dar ne comportam ca si cum suntem proaspat casatoriti. Acum un an viata noastra s-a schimbat putin. Sotia mea a fost diagnosticata cu cancer la san.

Sotia mea si-a pierdut culoarea din obraji cand a aflat diagnosticul. M-a luat in brate si am plans impreuna cateva minute bune. M-a privit apoi in ochi si mi-a spus:

– Gata cu asta!

– Asa e! Gata! Avem cancer! Ce facem? Indiferent ce urmeaza o sa fim bine.

Doina a trecut prin chimioterapie, radioterapie si o mastectomie. Si-a pierdut tot parul, a pierdut un san, si-a pierdut intimitatea si a pierdut confortul ca si maine e o zi. Nu si-a pierdut demnitate si credinta. Nu a renuntat niciodata.

In ziua cand s-a intors de la spital dupa masectomie, s-a dezbracat in fata oglinzii si s-a uitat spunand:

– Deci, asa o sa arat de acum incolo.

Si-a pus pijamalele si s-a bagat in pat. M-am uitat la ea si am vazut un curaj cum nu mai vazusem niciodata.
A pierdut multe evenimente din familie, nunti, botezuri pentru ca era in spital de cele mai multe ori. Dar, a si castigat timp pentru alte evenimente. A fost prezenta la nunta fiului nostru, a venit in scaun cu rotile si a purtat o peruca. Nu stia cat de mult o iubesc prietenii si vecinii pana nu a vazut cat de des este sunata, cat de des au venit la noi acasa.

Intr-o zi pe cand ne aflam in spital, unul dintre psihoterapeutii ce o trata pe sotia mea, m-a vazut mai abatut si mi-a intins o hartie, cateva pensule si vopsea. Mi-a spus ca ar trebui sa pictez ceva.

Am pictat flori, inspirat de un cantec pe care il auzisem mai demult legat de sapte papadii. Ceva cu “sapte papadii si doua urechi sa te asculte”. Sotia mea a luat desenul meu si l-a inramat cand a ajuns acasa.

Acum suntem acasa, viata merge mai departe. Ea se simte mai bine. Radem si plangem din cand in cand, dar in fiecare zi o iubesc tot mai mult.

O iubesc de 21 de ani. 21 de ani da farfurii murdare, de schimbat scutece, de mers si de intors de la munca, de vazut viitorul in ochii ei si de sapte papadii.”

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Adina venea la facultate la București. Fiind săracă, mânca zile întregi doar supă la plic. Ca să facă rost de bani s-a apucat de lucruri mult prea intime…

Cât de nasol se pot simți consecințele descărcării unui software piratat? Cam atât de nasol. Un testimonial al unei anonime, căreia îi vom spune Adina.

În urmă cu vreo 6 ani veneam la facultate în București plină de speranță și entuziasm, dar cu buzunarele cam goale. Nu se pusese problema de stat în chirie, ai mei abia dacă aveau bani să mă țină la cămin.

Erau zile întregi în care mâncam doar supă la plic, în timp ce feedback-urile încercărilor mele de a mă angaja sunau toate cam la fel: “Nu ai suficientă experiență”.

A trebuit să iau o decizie destul de grea, aceea de a mă apuca de videochat. E ușor să judeci când auzi asta, e ușor să spui că există întotdeauna soluții, dar nu e chiar așa. Și chiar de-ar fi așa, îmi asum hotărârea luată atunci.

În primă fază, am lucrat pentru un studio din București cu care a fost bine o perioadă, însă procentul din câștiguri nu era unul chiar satisfăcător, așa că am decis să fiu pe cont propriu.

Am început prin a-mi face un profil pe un site de videochat și câteva fotografii. Ulterior, din dorința de avea poze cu aspect cât mai profi, am descărcat un program de editare de pe un site care părea cam dubios.

Nu am dat prea multă importanță acestui lucru la vremea respectivă, nici nu cred că eram conștientă de consecințe. Să nu mai spun că mergeam pe principiul “Nu are cum să mi se întâmple mie”. Plus că toată lumea descărca de pe net. Orice.

Habar nu aveam ce urma să mă aștepte.

Despre decizia mea de a face videochat au știut doar 2 persoane, prietene apropiate. Părinții mei sunt prea conservatori pentru a putea înțelege asta. Motiv pentru care pot spune că am dus o viață dublă timp de câteva luni. E adevărat că, în ciuda faptului că pe aceste site-uri au acces doar persoane din străinătate (oficial), există întotdeauna un risc.

Dar eu nu dădeam niciunui cunoscut de bănuit, așa că nu avea cine să mă caute special, să nu mai spun că în timpul sesiunilor purtam peruci și nu prea îmi arătam chipul.

La scurt timp după încărcarea pozelor editate, însă, am trecut prin spaima vieții mele, urmată și de cea mai nasoală perioadă din viața mea.

În timpul unei sesiuni, în care eram mai mult dezbrăcată decât îmbrăcată, ecranul laptop-ului meu s-a făcut negru, iar în mijlocul său a apărut un ochi mare care clipea amenințător, în timp ce camera de filmat părea să se activeze și să se dezactiveze de la sine. Parcă s-au auzit și niște sunete, din ce țin minte, dar nu am reușit să le descifrez.

Am închis clapeta laptop-ului și mi-am văzut de treabă în ziua aceea. În zilele care au urmat, mi-a fost teamă să mai intru.

Ei, și tot atunci au început problemele. Au început să-mi scrie persoane din orașul natal, să-mi spună că au dat pe net de filmulețe deocheate cu mine. Ba mai mult decât atât, le aveau descărcate pe calculator. M-am trezit luată la mișto, umilită, ba chiar amenințată, am crezut că mor. Din ce în ce mai multe cunoștințe îmi scriau despre asta. Am fost nevoită să-mi schimb profilul de Facebook, să-mi șterg toată lista de prieteni, să-I fac pe toți să uite de mine… Iar timp de luni de zile, nu am putut dormi nopțile cu gândul că în orice moment aș putea să fiu sunată de mama.

Deși astăzi am un job serios într-o agenție de publicitate, nu mai vorbesc cu prietenii din copilărie, pe Facebook am în continuare un alter ego pe care îl știu puțini și părinții mei nu știu nimic despre trecutul meu, nu am niciodată un somn liniștit. Nu e zi în care să nu mă gândesc la asta. Nu e zi în care să nu-mi imaginez cele mai nasoale scenarii. Cum ar reacționa părinții, colegii de muncă? Cum aș fi privită de societate?

Există greșeli care se plătesc toată viața. Eu am făcut una dintre ele. Și nu mă refer la videochat.

Ci la acest software piratat care nu mă va lăsa niciodată să mai trăiesc la fel ca înainte.