Anamaria Vasile

Ți-l mai amintești pe fiul „vânătorului de crocodili”? Cum arată acum fiul lui Steve Irwin. Asemănarea este izbitoare

Atunci când Steve Irwin s-a stins din viață, a lăsat în urma sa o familie extrem de îndurerată, dar și milioane de fani care i-au urmărit munca pe care o făcea cu atâta pasiune.

Realizatorul de documentare Steve Irwin, cunoscut de toată lumea ca „vânătorul de crocodili” a plecat dintre noi pe când avea numai 44 de ani, după ce o pisică de mare l-a înțepat de câteva ori, în timp ce filma pentru un nou documentar.

Ani de zile, acesta a dovedit că este extrem de curajos, iar șerpii, crocodilii și aligatorii parcă păreau vrăjiți în prezența sa.

În urma sa au rămas doi copii, Robert și Bindi, care îi calcă pe urme tatălui lor. În timp ce Bindi a devenit cunoscută în toată lumea după ce a început să joace și în filme, iar „Return to Nim’s Island” s-a bucurat de mare succes, Robert a preferat să rămână alături de mama sa și să ducă moștenirea tatălui său mai departe.

Când și-a pierdut părintele, puștiul avea numai 2 ani, iar acum a împlinit 13 ani și a devenit un fotograf extrem de cunoscut și de apreciat.

Mai mult decât atât, toată lumea a observat că băiatul seamănă foarte mult nu numai ca înfățișare, dar și când vine vorba despre talent. Robert documentează viața în sălbăticie în Australia și a devenit copia fidelă a tatălui său.

De asemenea, în multe dintre fotografiile pe care le postează pe internet, Robert, sora lui și mama celor doi poartă aceleași haine pe care și Steve obișnuia să le poarte.

Cameramanul Justin Lyons, cel care a imortalizat pe film ultimele momente din viaţa Steve Irwin, ecologist şi prezentator de televiziune, după ce acesta a fost înţepat „de sute de ori“ de o pisică de mare, a vorbit pentru prima oară în mod public pentru televiziunea Network Ten, în cadrul emisiunii „Studio 10“, despre momentul fatal.

Cine a fost Steve Irwin Steve Irwin

a devenit cunoscut datorită documentarelor sale de pe canalul Discovery („The Crocodile Hunter“), dar şi pentru filmele artistice în care a jucat. Un entuziast al faunei sălbatice, Irwin a murit, pe 4 septembrie 2006, la 44 de ani, atunci când a fost înţepat în piept de o pisică de mare, în apele Australiei, acolo unde lucra pentru un nou documentar.

Pasiunea sa dusă la extrem l-a defenit drept un naturalist atipic, cu atât mai mult cu cât îşi juca propriul rol. În 2004 a fost criticat pentru că îşi ţinea în braţe copilul de câteva luni în timp ce hrănea un crocodil la o grădină zoologică din Australia. Irwin a filmat 46 de documentare care au fost difuzate de postul TV Animal Planet, precum şi peste 20 de episoade din „The Crocodile Hunter“. Se spune că Steve Irwin a fost singurul om admirat în egală măsură de bătrâni şi de copii, de muncitori şi de directori, de bogaţi şi de săraci, de preoţi şi de infractori, de creştini, evrei şi musulmani.

Justin Lyons era singura persoană care a fost martoră la accidentul tragic al celui supranumit „vânătorul de crocodili“. Cei doi se pregăteau, în 2006, pentru a filma un nou documentar în apele Marii Bariere de Corali, numit „Ocean’s Deadliest/Cele mai letale animale ale oceanului“. Irwin şi echipa sa filmaseră deja timp de opt zile pentru noul documentar folosindu-se de o barcă gonflabilă pentru a ajunge în apele adânci, acolo unde au dat peste „o pisică de mare masivă, de 2,4 metri“, scrie „The Independent“. „Pisicile de mare sunt foarte calme în mod normal, dacă nu te vor în preajma lor vor înota repede cât mai departe. Ne-am zis: «Tragem ultima scenă. Înoţi în sus din spatele animalului, ar eu o să încerc să prin un cadru în care pisica se îndepărtează».

Dintr-o dată a venit în faţa lui şi a început să-l înţepe sălbatic cu coada. Sute de înţepături în câteva secunde“, a spus cameramanul Justin Lyons. Acesta a mai declarat că pisica de mare l-a confundat, probabil, pe Steve cu un rechin-tigru, unul dintre prădătorii naturali ai animalului. „Am mişcat aparatul de filmat în timp ce animalul se depărta, dar nu mi-am dat seama că i-a cauzat leziuni lui Steve.

Până când am rotit camera spre el şi l-am văzut înconjurat de o pată de sânge şi am realizat că ceva este în neregulă“, a mai povestit el. Imaginile accidentului nu vor fi făcute publice niciodată Contrar ştirilor relatate la nivel mondial, cameramanul a spus că Steve nu a încercat să scoată vârful ascuţit al animalului care s-a înfipt în pieptul său. Mai mult, el a spus că vârful a trecut prin pieptul lui Steve „ca un cuţit fierbinte prin unt“. Iniţial, „vânătorul de crocodili“ credea că doar plămânii i-au fost afectaţi, însă starea sa era mult mai gravă. Justin Lyons a văzut, odată ce l-a readus în barca, că ecologistul avea o rană gravă în zona inimii. „Cred că avea dureri extraordinare, pisicile de mare au un venin în vârful cozii“, mai spune el. În timp ce echipa de filmare se grăbea să-l ducă pe Steve la ţărm, Lyons a încercat să-l menţină conştient, spunându-i să se gândească la copiii lui. „S-a uitat cu calm la mine şi mi-a spus: «Sunt pe moarte».

Astea au fost ultimele cuvinte ale lui Steve. Am sperat la un miracol. Am încercat manevre de resuscitare până să vină medicii, dar l-au declarat mort după ce l-au consultat doar zece secunde“, a încheiat el. Un al doilea cameraman a continuat să filmeze încercările de salvare ale lui Steve, în acord cu contractul semnat cu Irwin prin care era îndreptăţit să filmeze orice atac sau accident care i se putea întâmpla în timpul filmărilor. Totuşi, Lyon a declarat că nu va da publicităţii aceste imagini niciodată.

Comentează