Anamaria Vasile

Toata sala a inceput sa planga iar juriul era aproapa sa rupa butoanele! Talentul uimitor al acestei fete!

Concursurile de talente ne aduc in fiecare an cate un nou concurent care reuseste sa ne surprinda si sa ne dovedeasca ca talentul chiar exista in unele persoane.

Insa cand este vorba de un concurs de talente pentru copii totul ia o intorsatura mult mai spectaculoasa pentru ca deja ne gandim la starurile care ne v-or incanta de-acum inainte.

Aceasta fetita este un exemplu, pentru ca la varsta ei reuseste sa cante o melodie extrem de grea cu o usurinta uimitoare si fara pic de greseala.
La o varsta frageda aceasta reusit sa faca o sala intreaga sa vibreze si un juriu sa ramana fara cuvinte la reprezentatia ei.

Unii copii se nasc cu anumite talente pe care le dezvăluie la vârste fragede. Vă prezentăm doi copii-minune care iubesc la nebunie pianul, dar și alții care s-au dovedit genii de la vârste fragede.

Lavinia Ramirez are 6 ani ani, însă la numai 2 ani a demonstrat că are un talent deosebit, care i-a atras porecla de “mica Mozart”.

Fetița a primit cadou un pian de jucărie și a fost atât de încântată încât a cerut să învețe să cânte la unul adevărat.
După numai șase săptămâni de cursuri, ea susținut, în 2012, un concert, unde a cântat impecabil piesa Mary Had a Little Lamb. Avea doar doi ani!

Toată lumea și-a pus întrebări, s-a mirat, mai ales că părinții nu au vreun talent special. Lavinia adoră însă muzica clasică și nu se plictisește să exerseze la pian în fiecare zi, potrivit Daily Mail.

Profesorul ei, Matei Lehochy, recunoaște că nu a mai întâlnit un copil atât de talentat și doritor să învețe pianul.

Un alt copil copil, asiatic, a demonstrat la doar 4 ani că poate fi următorul Mozart. El cântă cu o pasiune ieșită din comun și învață cu rapiditate orice melodie.
Maria Gaetana Agnesi

În secolul XVII a fost un filozof italian, matematician şi lingvist. La 5 ani, ea putea vorbi fluent franceză şi italiană, iar la 13 ani a mai adăugat greacă, ebraică, spaniolă, germană, latină şi încă câteva la limbile vorbite foarte bine. La vârstă de 9 ani a ţinut un discurs scris chiar de ea în latină despre drepturile femeii la educaţie. Academicienii, martori la discursul ei, au numit un crater de pe Venus după numele ei.

H.P Lovecraft

Howard Phillips, un mare scriitor, a fost şi el un geniu de mic copil. A învăţat să citească la vârstă de 2 ani, iar la 6 ani scria deja poezii complexe.

A devenit unul dintre cei mai influenţi autori ai filmelor horror în secolul XX. Este posibil că Howard să fi fost aşa deştept de mic, deoarece părinţii lui au fost foarte bolnavi şi motivaţia de a deveni cineva l-a împins spre literatură.

Blaise Pascal

A fost unul dintre cei mai buni matematicieni şi fizicieni ai secolului XVI. Tatăl sau, de asemenea un matematician cunoscut pe atunci, avea metode neordodoxe asupra educaţiei şi iniţial nu a vrut să-l lase pe Blaise să înveţe matematică până la vârstă de 15 ani.

Supărat de această decizie, Blaise a început să înveţe geometrie de unul singur, iar la vârstă de 12 ani a descoperit că suma unghiurilor unui triunghi este egală cu două unghiuri drepte.

Când a aflat tatăl sau de această descoperire, s-a gândit că fiul sau are un talent în acest domeniu şi l-a lăsat să folosească o copie a „Elementelor” lui Euclid.

La vârstă de 14 ani, Blaise a început să îşi însoţească tatăl în marile întruniri ale matematicienilor de la Paris. La 16 ani a prezentat la aceste întâlniri câteva teoreme despre geometria proiectivă, între care era şi capodoperă să, hexagonul mistic al lui Pascal.