TRANŞANT: ANGELA MERKEL A TRANSMIS UN MESAJ ROMÂNILOR

Angela Merkel a transmis un mesaj tranșant românilor care lucrează în Germania, după întâlnirea cu Dacian Cioloș.

Românii care lucrează în Germania sunt bine-veniţi, a afirmat joi cancelarul Angela Merkel, care a precizat însă că trebuie să beneficieze de ajutoare sociale doar cei care muncesc.

Întrebată de presa germană în legătură cu o iniţiativă care vizează acordarea de ajutor social doar celor care au muncit cel puţin un an în Germania, Angela Merkel a precizat:

“Unul care nu a lucrat în Germania să primească prestaţii sociale – acest lucru nu este intenţia liberei circulaţii. Că putem să lucrăm peste tot în Europa, această intenţie nu include că putem să primim şi prestaţie socială din prima zi. (…) Avem o situaţie dificilă în Europa: avem o piaţă internă, noi dorim libera circulaţie, dar avem şi sisteme sociale diferite şi, bineînţeles, fiecare român care lucrează la noi este bine-venit, scrie presalibera.net.

Vin foarte mulţi români în Germania în ultimul timp, dar, dacă este vorba despre prestaţii sociale care nu se bazează pe activitate, pe muncă, sunt de părere că, bineînţeles, acea persoană poate să se ducă înapoi în patria respectivă. Noi nu suntem o uniune socială, avem diferite sisteme sociale, acest lucru trebuie să se reflecte şi în legislaţie şi trebuie să găsim o soluţie’.

3 comentarii

  • Suntem în plină expansiune!Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

  • Bine bine… in regula cu mesajul transmis..si este foarte adevarat ca multe putori ordinare traiesc pe spinarea statului German de foarte multa vreme,dar ce face Tanti M.. cu analfabeti care vin pe jos cu telefoane de 800 €€€ ?? Nespalatii aia primesc de la stat chiria care este aproximativ 500 € si bani de buzunar 400 .. plus una dintre facturi fara plata , probabil gazul care chiar nici nu mai conteaza.. au de unde.. iar aici vroiam sa ajung pe cand uni muncesc 10 ore ( plus 2 3 ore drumul ) pe zi 5 zile pe saptamana chiar 6..pentru suma de 1000 €.
    ( adevarul este ca nimic nu tine pe nimeni obligat in Deutschland)
    Unde o fi dreptatea ?