Trebuie să știți: Avem ultimele date! Modificări importante la Legea pensiilor: Cine ar putea primi a 13-a pensie şi cine ar putea ieşi la pensie mai devreme:

Una din cele mai aşteptate legi de către milioane de români este Legea pensiilor, care ar trebui să fie finalizată în aproximativ 10 zile, transmite România TV.

Legea pensiilor ar urma să intre în vigoare de la 1 octombrie, conform graficului anunţat de ministrul Muncii. Noua lege va rezolva toate inechităţile din sistemul de pensii din România. Nu este exclus să fie introdusa şi a 13-a pensie, iar fiecare pensionar să primeasca anual încă o pensie în plus.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat la România TV că după ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor, fiecare pensie aflată în plată va trebui recalculată, însă nicio pensie nu va fi scazuta.

„Trebuie sa facem o noua lege a pensiilor cu care vom veni in octombrie, nu e normal sa iesi in 2010 cu o pensie mai mare decat unul care iese in 2011, e o nebunie, un haos in sistem… dupa aceasta lege a pensiilor va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna in jos…asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii si foarte multe modificari în administrarea caselor de pensii. Avem de gand ca in perioada urmatoare sa facem o restructurare a ceea ce inseamna activitatea din toate institutiile care sunt in subordinea Ministerului Muncii, nu ma refer la faptul ca va trebui sa dam oameni afara, dar va trebui sa gandim altfel directiile respective”, a declarat la România TV ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit ministrului Muncii, o altă certitudine a programului de guvernare este reprezentată de scăderea vârstei de pensionare pentru femeile care au peste trei copii, aceasta fiind o măsură de stimulare a natalităţii.

Lia Olguta Vasilescu a mai spus că în această nouă lege a pensiilor nu se va egaliza vârsta de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor:

„Speranţa de viaţă se calculează în decenii, la noi media este de 75 de ani, 72 la bărbaţi şi 79 la femei. Nu am luat in calcul sa crestem varsta de pensionare şi nici sa o egalizam pe cea a femeilor cu a barbatilor, desi ne incurca o directiva a Uniunii Europene, dar care aplicativitate incepand cu anul 2030. Pana in 2030, ar trebui sa facem ca si stat aceste corectii. Pe legea pensiilor care va intra in vigoare anul acesta nu vrem insa sa facem aceste corectii din cauza ca noi nu avem speranta de viata nici ca in Olanda, nici ca in Franta, si atunci nu este cazul sa operam de acum aceste modificari”, a declarat Ministrul Muncii.

CITESTE SI:


Doliu in Romania! A MURIT! Toata lumea este in stare de SOC! Este groaznic ce s-a întâmplat

Vestea a picat ca un traznet cand au vazut cine este barbatul care si-a pierdut viata.  Un bărbat de 43 de ani s-a înecat, sâmbătă, după ce a intrat în mare, pe plaja Modern, și a fost dus de curenți în larg.

UPDATE 21:40 Bărbatul care s-a înecat în aceasta după-amiază în mare, pe plaja Modern, este Mircea Țuglea – redactorul șef al revistei Tomis. El era scriitor și fost profesor de limba și literatura românăla Liceul Mircea cel Bătrân. Mircea Țuglea era căsătorit și tatăl a doi copii.

Mircea Ţuglea s-a născut la Tecuci, în judeţul Galaţi, și era membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Bărbatul, care a intrat în mare și s-a îndepărtat de mal, deși steagurile roșii erau arborate, acest lucru indicând că riscul de înec este mare, a început să facă semne disperate, iar cei de plajă au făcut un lanț uman pentru a ajunge la el, dar a fost prea târziu.

Medicii SMURD ajunși în zona respectivă nu au mai reușit să-l țină în viață, notează ReporterNTV.

Acesta este al 19-lea caz de deces de anul acesta înregistrat pe litoralul românesc.

De altfel, mai multe persoane au fost, astăzi, la un pas de moarte după ce au intrat în valurile mării. Curenții foarte puternici și valurile mari au dus la arborarea steagului roșu cu semnificația ‘scăldatul interzis’ pe toată jumătatea sudică a litoralului românesc, de la Eforie până la Vama Veche. Turiștii au ignorat, însă, atât steagurile, cât și rugămințile salvamarilor, și au intrat în mare. Prin urmare, cinci persoane au ajuns în spital după ce erau să se înece.

CITESTE SI:

Se AMÂNA începerea scolii? Anutul care sigur îi va bucura pe elevi!

Profesorii ameninţă că intră în grevă: Toate promisiunile au fost uitate sau amânate în ultimele luni. Profesorii vor să intre în grevă fiind nemulţumiţi de guvernanți la toate capitolele: salarii, drepturi câștigate în instanță, condiții mai bune în școli.

„Profesorii sunt, in continuare, bataia de joc a Guvernului!! Maririle de salarii, drepturile castigate in instanta, conditii mai bune in scoli, toate promisiunile au fost uitate sau amanate in ultimele luni. Mai intai s-a anuntat cu surle si trambite ca vor creste salariile de la 1 iulie 2017. Evident ca NU s-a mai intamplat asta si ne asteptam ca nici in 2018 sa nu se respecte promisiunile.

De ce? Pentru ca asa s-a procedat in invatamant de fiecare data. Promisiuni au fost cu nemiluita, realizari… deloc! Acum, ministrul ne-a anuntat ca nici banii cuveniti in urma sentintelor judecatoresti ramase definitive nu se vor mai plati in septembrie. Poate in noiembrie, cine-o mai fi la guvernare atunci sa se descurce!”, scrie în petiția profesorilor.

Ei mai spun că s-au săturat să fie bataie de joc.

„Ne-am saturat sa fim bataia de joc a guvernantilor! De ce primarii si toti cei din primarii si-au votat salarii duble, dar pentru profesori nu sunt bani?!! De ce pentru medici se decide sa nu mai plateasca impozit la salariu, dar la profesori nu sunt bani?!! Haideti sa facem greva in invatamant pana se rezolva problemele. Ne-am saturat sa fim mintiti! Semnati petitia pentru greva in invatamant la data de 11 septembrie!! Poate se trezesc si liderii nostri sidicali si fac ceva in folosul nostru!!”.

Comentează