Anamaria Vasile

Trucuri pentru gospodine care vor o eficiență mai mare în bucătărie

În zilele noastre din ce în ce mai puține femei își permit să petreacă în bucătărie atât de mult timp pe cât aveau mai înainte sau pe cât și-ar dori cu adevărat.

De ceea de foarte multe ori preferă să dea comandă de mâncare sau să să pregătească ceva de compromis, nu de pofttă.

Dar acest lucru poate să se termine pentru că astăzi îți vom prezenta unele dintre cele mai utile sfaturi pe care orice gospodină trebuie să le cunoască dacă își dorește să fie cât mai eficientă în bucătărie.

Datorită acestor sfaturi veei putea să uiți de accidentele culinare sau de preparatele care au nevoie de foarte mult timp ca să se facă.

Astfel, atunci când fierbi ouă, tu poți decide cum acestea se vor face în funcșie de cât timp le ții la fiert. Sau poți încerca să le pui la fiert, să le lași să fiarbă până la primul clocot.

După aceea oprește aragazul și lasă ouăle în apa fierbinte atâta timp cât ai fi vrut de fapt să le ții la fiert. Când s-a scurs timpul pune-le într-un vas cu apă rece și ține-le acolo pentru două minute, indiferent de cât ai stat în apa fierbinte.

Atunci când vrei să le cureți de coajă cât mai frumos, trebuie doar să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care le-ai pus să se răcorească.

Dacă ai nevoie de foarte mult suc de o lămâie și nu ai suficiente bucăți sau un aparat profesionist de stors fructele, poți pune acea lămâie într-un cuptor cu microunde, pentru aproximativ jumătate de minut.

Și las-o după aceea să stea un minut. Taie lămâia în două bucăți și vei observa că sucul din ea curge mult mai ușor decât în cazul altor metode testate.

În special în perioada rece a anului avem în frigider foarte multe fructe pentru o mai bună imunittate a organismului, inclusiv banane.

Ca să le păstrezi cât mai mult timp într-o stare perfectă trebuie să le desprinzi din legătură și să legic fiecare capăt al fructului cu foli alimentară.

În acest fel bananele nu vor elimina gazul care le dă culoarea aceea maronie. După ce ai gătit ceva în tigaie, indiferent de cât de bună esrte, aceasta oricum este unul dintre vasele care se curăță cel mai greu. Dar există trucurui care fac această muncă foarte ușoară.

Ai nevoie de doar un cartof, de o linguriță de sare, de o linguriță cu ulei, de o lingură de lemn și d un prosop de hârtie.

Presoară sarea pe tigaie, și freacă suprafața cu cartoful. Șterge apoi cu posopul tigaia. Toarnă peste aceasta cantitatea de ulei, șterge-l și pune tigaia în cuptorul setat la 180 de grade. După ce o scoți mai șterge-o și gata, tigaia ta va fi ca nouă.