ULUITOR! ARDE O FRUNZĂ DE DAFIN în cameră și VEZI ce se va întâmpla! Uite AICI 😲😲❤🔽🔽

Ai o viață agitată, stresată și ești mereu în mișcare? Probabil ai acumulat o mulțime de stres, iar asta îți poate afecta în timp și sănătatea.

Tensiune, nervozitate, stres, toate acestea dispar cu ajutorul unei plante, respectiv dafinul.

Ai nevoie de doar o frunză de dafin uscată ca să scapi de toate acestea. Pune-o într-o scrumieră sau pe o farfurie și las-o să ardă ușor, notează RTV.net. Zece minute mai târziu, camera va fi plină de fum parfumat și cu efect terapeutic.

Este dovedit științific că frunzele de dafin, prin ardere, elimină substanțe care ajută la relaxarea omului.

Inhalarea acestui fum îți va relaxă corpul, te va detensiona și îți va induce o stare de bine.

Urmează acest procedeu câteva seri la rând și te asigur că în fiecare dimineață te vei trezi odihnit, relaxat și pregătit să faci față cu brio oricăror provocări.

Frunzele de dafin au o aromă plăcută, datorită uleiurilor volatile pe care le conțin. Bogate în antioxidanți și substanțe antibacteriene și antiinflamatorii, frunzele de dafin sunt indicate în preparatele culinare, aducând beneficii atât în procesele de digestie, cât și pentru întregul organism.

Frunzele de dafin pot fi consumate proaspete, din grădină sau uscate. Cele proaspete sunt mult mai aromate și gustoase. Frunzele de dafin se potrivesc aproape în toate preparatele cu carne, dar și în sarmale vegetariene sau în tot soiul de murături și legume în oțet.

Frunzele de dafin nu ar trebui să lipsească din bucătăria noastră.

Frunzele de dafin se folosesc adesea în preparatele cu carne, în sarmale, tocmai pentru că îmbunătățesc digestia preparatelor grase, cu carne tocată sau prea complexe.

Un tratament excelent al balonării îl reprezintă infuzia frunzelor de dafin (o mână de frunze la un litru de apa fierbinte). Consumul frunzelor de dafin în mâncare ajută de asemenea la reducerea senzației de balonare care apare după masă.

Frunzele au o lungime de 6–12 cm și o lățime de 2–4 cm , cu margini dantelate specific și ușor încurbate. Este o plantă cu flori sexuate (plantă dioică) florile mascule și femele fiind dispuse pe organisme distincte ; florile sunt de un galben-verzui pal, de aproape 1 cm diametru, crescute câte 4-5 în umbelă alături de frunză. Fructul este în formă de boabă (bacă) neagră de aproape 1 cm lungime, conținând o singura sămânță.

Frunzele de dafin se folosesc macerate în ulei de dafin combinat în raport 1:3 cu ulei de cătină. Acest ulei se aplică în fiecare seară pe articulațiile dureroase și se acoperă cu un prosop fierbinte. Prosopul se poate schimbă de mai multe ori, până ce pielea devine ușor roșie.

Dafinul era folosit în Grecia antică pentru cununile de lauri, de unde și expresia “a se culca pe lauri”. O asemenea cunună de laur era oferită ca premiu la jocurile Pythian Games. În plus, tot de la laur derivă și cuvântul bacalaureat (bacă de laur) și cel de laureat ( încununat cu lauri), există un premiu cinematografic Premiul Laurul de aur.

Anumite date din literatura medicală sprijină ideea că frunzele de dafin ar avea următoarele utilizări :

Antioxidativ: Fitoterapia. 2003 Sep;74(6):613-6.
Analgezic și antiinflamator: Phytother Res. 2003 Aug;17(7):733-6.
Anticonvulsivant (antiepileptic): Phytomedicine. 2002 Apr;9(3):212-6.
Dafinul este amplu cultivat ca plantă ornamentală în regiuni cu climat mediteranean sau oceanic , dar și ca plantă de interior în zonele mai reci.

Apa Oxigenată și ceea ce nu știai încă despre ea. 34 de motive pentru care trebuie să o ai în casă

Cu siguranţă nu este prima oară când auziţi de apă oxigenata sau de H202 cum este cunoscută de către chimişti. Această este deseori folosită că dezinfectant în casă. Totuşi, poate nu mulţiştiu că apă oxigenata este singurul agent germicid compus numai din apă şi oxigen.

Cea mai mare parte dintre noi consideră că apă oxigenata poate fi folosită pentru a steriliza micile tăieturi sau obiectele mai delicate.

În acest articol va vom prezenţa şi alte motive pentru care apă oxigenata este absolut indispensabilă.

1.Dezinfectează micile tăieturi
Apă oxigenata este un antiseptic natural şi este frecvent folosită pentru prevenirea infecţiilor în cazul micilor tăieturi.
2. Decolorarea părului
Apă oxigenata este nemaipomenită dacă vreţi să va mai deschideţi puţin culoarea părului.
3. Creşterea luminozităţii părului

Dacă vreţi să obţineţi acea culoare de vara, deschisă precum lumina soarelui, este de ajuns să va pulverizaţi apă oxigenata pe părul umed. Lăsaţi să acţioneze 10-15 minute şi apoi clătiţi.
4. Albirea dinţilor
Amestecaţi bicarbonat de sodiu cu apă oxigenata pentru a va prepară o pastă de dinţi numai bună pentru albirea dinţilor.
5. Apă de gură antiseptică
O cană de apă oxigenata este nemaipomenită pentru a va clăti gură. În plus, dintîi va vor deveni mai albi şi va ucide microorganismele răspunzătoare pentru o respiraţie urat mirositoare.

6. Dezinfectează periuţă de dinţi
Spălaţi–va periua de dinţi cu apă oxigenata pentru a elimina bacteriile şi alte microorganisme care se pun, de obicei, pe periuţă de dinţi.
7. Albeşte unghiile
Apă oxigenata va poate ajută să va albiţi unghiile, tot ceea ce trebuie să faceţi este să va inmuiati unghiile într-un mic bol cu apă oxigenata.
8. Scăpaţi de acnee
Apă oxigenata curată foarte bine tenul şi ucide bacteria care provoacă acneea.
9. Vindecă furunculii
Pentru vindecarea furunculilor trebuie să combinaţi jumătate de sticlă de apă oxigenata cu apă caldă şi să va inmuiati zona cu furunculi în această. Apă călduţă şi apă oxigenata trebuie să fie în cantităţi egale. Este nemaipomenită pentru hidratarea picioarelor şi pentru înmuierea bătăturilor.

10. Înlătura ceară din urechi
Trebuie să picuraţi apă oxigenata în urechi. Aşteptaţi apoi timp de 2 minute. După aceea puneţi–va în urechi câteva picături de ulei de măsline. Aşteptaţi încă 2 minute până ce lichidul se va scurge din urechi. Acest procedeu va ajută să scăpaţi de ceară din urechi.
11. Previne apariţia Otitei externe
Într-un recipient, amestecaţi în cantitate egală apă oxigenata şi oţet. Presăraţi câteva picături în ureche şi veţi fi feriţi de otita.
12. Vindecă infecţiile
Pentru tratarea infecţiilor trebuie să presăraţi 6-8 picături de apă oxigenata în fiecare ureche.
13. Înlăturarea paraziţilor
Pentru omorârea paraziţilor trebuie numai să tamponaţi zona afectată cu apă oxigenata.
14. Tratează ciupercile de la picioare
Amestecaţi în cantităţi egale apă oxigenata şi apă normală într-un recipient închis la culoare. Este important că recipientul să fie aproape negru astfel încât să nu permită luminii săpătrundă. Tot ceea ce trebuie să faceţi apoi este să presăraţi această soluţie pe zona cu pricina. Repetaţi tratamentul în fiecare seară pentru o eficientă sporită.

Bucătărie şi baie:
15. Curată suprafeţele
Puteţi înlătura petele şi murdăria doar pulverizând apă oxigenata.
16. Albeşte spaţiul dintre plăcile de gresie şi faianţă
Amestecaţi apă oxigenata cu făină albă până ce veţi obţine o pastă groasă. Aplicaţi această pastă între plăcile de gresie sau faianţă şi acoperiţi cu o folie de plastic. Lăsaţi să acţionezepeste noapte şi curăţaţi bine a două zi.
17. Curată vasul de toaletă
Puneţi jumătate de sticlă de apă oxigenata în vasul de toaletă şi lăsaţi să acţioneze 30 de minute. Apoi curăţaţi cu apă călduţă.
18. Curată cadă
Pulverzati apă oxigenata în cadă pentru a îndepărta petele de la săpun sau alte pete. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute.
19. Ţine mucegaiul sub control
Dacă vreţi să preveniţi sau să înlăturaţi mucegaiul şi ciupercile din diferite zone , pulverizaţi apă oxigenata.
20. Curată suprafaţă geamurilor
Pulverizaţi apă oxigenata pe oglinzi sau geamuri şi apoi ştergeţi cu o cârpă umedă.
21. Curată orice suprafaţă, chiar şi mesele din bucătărie şi dezinfectează
22. Dezinfectează bureţii de bucătărie
Nu trebuie decât să inmuiati bureţii de bucătărie în apă oxigenata pentru a ucide orice microorganisme periculoase. Lăsaţi să acţioneze 15-30 de minute.
24. Dezinfectează „blatul de tocat”
Fie că este din lemn sau orice material, fundul de bucătărie poate fi dezinfectat cu apă oxigenata.
25. Înlătura microbii şi ceară de pe fructe şi legumele
Pulverizaţi apă oxigenata peste fructe şi legume, lăsaţi să acţioneze 1-2 minute şi apoi spălaţi-le cu apă. Veţi înlătura orice urmă de murdărie, microbi şi ceară.
26. Curată frigiderul
Trebuie numai să pulverizaţi apă oxigenata în frigider şi să lăsaţi să acţioneze 1-2 minute, apoi să curăţaţi cu apă curată.

Alte utilizări în gospodărie:
27. Albeşte rufele
Lăsaţi–ha hainele la înmuiat 15-30 de minute pentru a redă culoarea albă de la început.
28. Înlătura petele de pe haine
Combinaţi apă oxigenata cu detergentul pe care îl folosiţi în mod normal pentru curăţarea hainelor şi veţi obţine o pastă foarte eficientă în curăţarea petelor de pe haine (petelde de cafea, de vin, sânge, ranspiratie etc.)
29. Înlătura mirosul de mucegai din ţesături
Amestecaţi apă oxigenata cu oţet alb şi inmuiati hainele cu miros de mucegai.
30. Curată covoarele
Puteţi scapă de petele de pe covoare prin pulverizarea apei oxigenate. Lăsaţi să acţioneze câteva minute şi apoi spălaţi-le că de obicei.
31. Curată genţile din material textil
32. Dezinfectează cutiile în care va transportaţi micul dejun sau prânzul
33. Curată şi dezinfectează aparatele dezumidificatoare
34. Stimulează germinatia seminţelor

Apă oxigenata trebuie, totuşi, să fie folosită în moderaţie căci poate arde pielea. Mai ales, aveţi grijă să nu înghiţiţi apă oxigenata atunci când va curăţaţi cavitatea bucală. Odatăînghiţită, provoacă ameţeli, greaţă sau stări de vomă. Apă ooxigenata trebuie să fie folosită doar extern.

Ce trebuie să ştiţi despre H2O2:
Apă oxigenata pe care o folosiţi trebuie să fie la un procent de 35% şi întotdeauna diluată cu apă normală..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*