Anamaria Vasile

Un om sărman a zgâriat din greșeală o mașină de lux și i-a lăsat un bilet proprietarului

Unii oameni își tratează mașinile ca pe membrii a familiei și unii ajung să creadă că nimic nu este mai important decât ele.

Proprietarii mașinilor de lux, în general, sunt foarte protectori cu aceste mașini -trofee și nu ar tolera nici măcar o simplă zgârietură.

Așa că vă dați seama ce a gândit un bărbat atunci când a găsit o zgârietură pe mașina sa, a cărei reparație îl costa mii de dolari.

Un bătrân a devenit protagonistul unei povești de-a dreptul impresionante. Dacă mulți ar fugi de responsabilități, acesta a demonstrat că poate fi extrem de demn.

După ce a zgâriat o mașină de lux a unui om foarte bogat în timp ce și-a dus copiii la o plimbare, Qinlong a decis să rămână lângă mașină, unde a scris un mesaj pe care l-a lăsat lângă parbriz.

Acesta și-a cerut scuze pentru gestul său și a spus că în acel caz nu muncește din cauză că afacerea sa a intrat în faliment.

Familia sa avea mari probleme financiare și la ora respectivă nu avea decât 100 de Yuan.

Cu toate acestea, a promis că va plăti restul banilor pe care îi datorează reparației, doar că va dura câteva luni, dacă proprietarul va fi de acord cu acest lucru.

Proprietarul a găsit mesajul și l-a sunat pe Qinlong pentru a se asigura că vrea într-adevăr să plătească și i-a spus bărbatului că, de fapt, a zgâriat o altă marcă de mașină.

Însă acesta i-a dat un răspuns sincer și l-a întrebat cum ar putea să îl găsească pe proprietarul adevărat pentru a-și plăti datoria.

Când a văzut cât de onest este omul, proprietarul mașinii de lux i-a spus că nu este nevoie să mai plătească ceva, însă Qinlong a dezvăluit că este împotriva principiilor sale.

Așa că bărbatul i-a propus să vină să lucreze în compania lui.

1. Fii constructiv, nu negativ

De fiecare dată când simți nevoia să corectezi pe cineva sau când nu ești de acord cu părerea cuiva, gândește-te de două ori înainte să răspunzi.

Sigur, cel mai simplu ar fi să îl iei pe „nu” în brațe sau să desființezi argumentele interlocutorului tău, într-un mod depreciativ.

Este exact ce se întâmplă în rețelele de socializare, unde comentariile sunt atât de negativiste. Nu contribui la răspândirea ostilității, nici în lumea on-line, nici în viața reală. În loc să critici, explică de ce nu ești de acord și oferă soluții.

2. Găsește bucurie în ceea ce faci

O faptă bună pe care o poți face, atât față de tine, cât și față de colegii tăi de serviciu, este să găsești bucurie în activitatea ta.

Bineînțeles că sunt momente în care nu vrei să vii la job sau nu ai chef sau ai nevoie de o vacanță, dar ideal ar fi ca acele situații să fie cât mai rare.

Cel mai probabil, ți-ai ales să lucrezi într-un anumit domeniu pentru că te pasionează.

Așa că, amintește-ți ce te-a entuziasmat la începutul carierei și caută acele motive și în ceea ce faci acum.

Dacă ești mereu posomorât/ă, îți faci și ție rău (îți strici sănătatea, îți pierzi timpul, ratezi oportunități) și îți incomodezi și colegii de serviciu, care vor simți că nu se pot baza pe tine.

Dacă nu te bucură nimic la locul de muncă, atunci ar fi cazul să îți cauți un job care te face fericit/ă.

3. Împărtășește-ți cunoștințele

Cu siguranță, sunt lucruri la care te pricepi mai bine decât cei din jurul tău. Folosește-ți experiența dintr-un anumit domeniu pentru a-i învăța și pe cei care nu au lucrat suficient în aria respectivă.

De exemplu, poți fi un mentor pentru un coleg nou din departamentul tău. Sau, dacă ai o idee care poate ajuta un proiect, împărtășește-o cu echipa.

4. Ascultă

Mai bine zis, ascultă activ. Când porți o conversație, acordă o atenție specială nevoilor interlocutorului tău – nu îl întrerupe, nu încerca să găsești soluții sau să oferi sfaturi, nu îți verifica telefonul.

Fii prezent în discuție și ascultă mesajul din spatele vorbelor.

Un prieten care îți povestește despre un necaz de-al său nu caută să îi oferi o rezolvare, ci doar vrea să știe că cineva îl înțelege și că îi este alături. Fii tu acel cineva.