UPDATE: HACHIKO DE ROMÂNIA AR AVEA STĂPÂNI!

De când şi-a pierdut cel mai bun prieten, un ciobănesc mioritic e neclintit din faţa unei gospodării din comuna doljeană Malu Mare. S-au făcut cinci ani de când stăpânul s-a prăpădit, dar câinele aşteaptă trist la poartă.

Sătenii l-au botezat l-au botezat Hachikō, la fel ca pe patrupedul credincios din faimosul film japonez “Hachiko Monogatari”, din 1987. Câinele din peliculă şi-a aşteptat stăpânul în gară timp de zece ani.
Oamenii din Malu Mare au povestit că nici zăpada şi nici frigul nu l-au înduplecat pe ciobănescul mioritic să plece din faţa porţii. Unii localnici au vrut să îl ia acasă, dar câinele s-a opus. “Şi-a iubit enorm stăpânul. De cinci ani stă nemişcat în faţa porţii. Eu nu am văzut niciodată aşa ceva. Este impresionat. Îmi este milă de el, iar de fiecare dată când trec prin zonă îi dau de mâncare. Este tot timpul trist şi stă cu capul în pământ”, povesteşte, cu un nod în gât, Dan Marinescu, un localnic.

Primarul din Malu Mare, Alexandru Dicu, a fost bun prieten cu stăpânul câinelui. „A existat o legătură strânsă între ei întotdeauna. Câinele îşi aşteaptă şi acum stăpânul să vină acasă”, spune edilul. “Am încercat să îl luăm de aici, dar ne-a fost imposibil. Acest câine ne oferă o lecţie importantă. Îmi pare rău de el, fiindcă sunt convins că n-o să plece niciodată de aici”, încheie primarul.

Zilele acestea a circulat știrea conform căreia un câine ciobănesc mioritic a fost poreclit Hachiko de România pentru că își așteaptă de 5 ani stăpânul care a murit. Se pare că ciobănescul ar avea, de fapt, stăpâni.

Dana Neacșu aka DJ Harra a postat pe pagina sa de Facebook un video cu stăpânii, cățelul și câteva explicații. Din câte se pare, stăpânii locuiesc în Craiova, iar comuna Malu Mare este la 3 kilometri de oraș. Câinele, pe numele său Baloo, stă singur, dar are asigurată mâncarea, apa și adăpostul. Acesta a reușit să iasă din curte printr-o groapă săpată de el pe sub gard.

Încă nu se știe motivul pentru care a apărut știrea, conform căreia Hachiko de România nu are stăpâni, sau cum de oamenii din comuna Malu Mareau susținut acest lucru în declarațiile lor.

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.