Vei avea nevoie de doar 1 minut pentru a citi această poveste, îţi vă SCHIMBA modul de GÂNDIRE!

Uneori, viața este grea, și este ușor să ne concentrăm pe partea negativă a vieţii. Cu toate acestea, cei care văd mereu partea pozitivă a vieții vor înţetele ce vrea această poveste să evidenţieze adevăratul mod în care ar trebui să privim viața și toate minunile sale.

Citiți povestea de mai jos și lăsați-o să vă schimbe gândirea despre viață!

hospital two men story

Doi bărbați sunt grav bolnavi și stau în aceeași cameră de spital. Timp de o oră în fiecare zi, asistentele lăsau pe omul cel mai apropiat de fereastra camerei să stea în fund pentru a îl ajuta la drenarea fluidului din plămâni.

Celălalt bărbat din cameră trebuia să stea tot timpul întins pe spate. După cum vă puteți imagina, neavând ce să facă, oamenii vorbeau ore în șir. Ei au vorbit despre familiile, casele, viața lor în armată și pe unde au călătorit.

Și, în fiecare zi, bărbatul care stătea departe de fereastra îl ruga pe colegul său să descrie vede afară. Acesta zâmbind îi povestea despre copii care se joacă, despre animale care se plimbau pe lac și despre familii fericite care se plimbau.

Din păcate, după câteva luni, bărbatul care era aproape de fereastră a murit în somn. Colegul său de cameră era foarte trist, iar după un timp a întrebat dacă ar putea lua el  patul de fereastră. Asistente medicale l-au ajutat sa îşi schimbe patul, odată ce au plecat, bărbatul a încercat să se ridice încet, desi avea dureri foarte mari, pentru a vedea şi el lumea din afara sălii de spital, lumea care i-a fost descrisă atât de frumos de colegul lui.

Când a reuşit să se ridice, spre disperarea lui,  a constatat că în faţa fereastrei era un perete gol.

Suparata, omul a chemat asistenta și i-a explicat situația.

„De ce ar minți?”, a intrebat-o pe asistentă.

După ce s-a gândit pentru un moment, asistenta s-a uitat la el și a zis:
„Poate că a vrut doar să te încurajeze.”

Acest lucru ar trebui să fie o lecție pentru noi toți, indiferent de situația noastră, putem face un bine extraordinar pentru cei din jurul nostru uitându-ne la partea luminoasă a fiecărei situații.

Chiar și atunci când ne confruntăm cu ceea ce pare a fi un zid de caramidă impenetrabil, putem aduce atât de multă fericire și bucurie celor din jurul nostru, dacă vom găsi modalități pozitive de a privi lumea.

 

 

Comentează