Anamaria Vasile

Veste dramatică. Din păcate, Shakira…

Îndrăgita cântăreață de origine columbiană Shakira trece prin cea mai neagră perioadă din viața ei și a primit o veste cât se poate de proastă de la medici. Dacă acum ceva timp a fost sfătuită să își anuleze câteva concerte pentru a-și menaja corzile vocale care au suferit o sângerare din cauza efortului îndelungat, acum Shakira a fost anunțată că riscă să își piardă vocea.

Shakira plănuia să se opereze pentru a remedia problemele pe care le întâmpinase în urma unei hemoragii puternice a corzilor vocale, dar în urma unui consult amănunțit, medicii i-au dat o veste proastă. O evetuală operație nu ar face nimic altceva decât să îi crească șansele de a-și pierde vocea cu până la 80&, informează o publicație spaniolă. Așadar, vedeta a decis să renunțe la operație și să urmeze un tratament bazat pe cortizon.

Timp de aproximativ o lună, Shakirei i s-a recomandat să vorbească cât mai puțin posibil, pentru a nu-și forța suplimentar corzile vocale deja slăbite. Coșmarul Shakirei a început în noiembrie 2017, atunci când a fost nevoită să își amâne toate spectacolele programte din cauza unei hemoragii pe corzile vocale.

„La ordinul medicului , datele turneului ‘El Dorado World Tour’ din Europa au fost amânate pentru 2018. Ca urmare a hemoragiei la corzile vocale, Shakira este obligată să-şi amâne orice prestaţie pentru a i se permite să se îngrijească corect înainte de a-şi relua turneul mondial şi a evita orice afecţiune suplimentară. Suntem în măsură să vă oferim informaţii privind datele amânării şi diferitele opţiuni care vor fi propuse fanilor”, preciza compania care promova turneul Shakirei într-un comunicat de presă.

Turneul european ar fi trebuit să înceapă pe 11 noiembrie, dar ținând cont că starea de sănătate a artistei nu s-a îmbunătățit, nu se cunoaște care este data în cara acesta va fi reluat fără să prezinte un risc pentru artistă.

Shakira plănuia să se opereze din pricina problemelor sale foarte grave la corzile vocale, însă medicii i-au transmis că există şanse de 80% să îşi piardă vocea dacă va suferi o astfel de intervenţie chirugicală, informează record.pt.

Shakira a decis, după vestea dramatică pe care a primit-o de la medici, să renunţe la operaţie şi să încerce un tratament pe bază de cortizon. Timp de o lună Shakira nu va avea voie să vorbească deloc.

Cântăreaţa columbiană a fost nevoită să îşi amâne toate spectacolele din cauza unei hemoragii pe corzile vocale, anunţa compania sa promotoare, Live Nation, în luna noiembrie a anului trecut. „La ordinul medicului său, datele turneului ‘El Dorado World Tour’ din Europa au fost amânate pentru 2018. Ca urmare a hemoragiei la corzile vocale, Shakira este obligată să-şi amâne orice prestaţie pentru a i se permite să se îngrijească corect înainte de a-şi relua turneul mondial şi a evita orice afecţiune suplimentară. Suntem în măsură să vă oferim informaţii privind datele amânării şi diferitele opţiuni care vor fi propuse fanilor”, preciza compania într-un comunicat.

Turneul Shakirei trebuia să înceapă pe 8 noiembrie 2017 la Koln şi să continue la Paris în datele de 10 şi 11 noiembrie. Următoarele show-uri ar fi trebuit să aibă loc la 16 noiembrie la Montpellier, la 28 noiembrie la Lyon şi apoi la Zurich, la 1 decembrie. Shakira ar fi trebuit să susţină concerte şi pe continentul nord-american, între 9 ianuarie şi 10 februarie.

Comentează