Anamaria Vasile

Viața mea a fost o aventură cu patru bărbați

Da, știu, povestea vieții mele seamănă mai degrabă cu scenariul unui thriller și poate părea neverosimilă, însă totul s-a petrecut exact așa cum v-am povestit. Bărbații care au făcut parte din viața mea aproape m-au distrus.

Vasi, Darius, Vali, Radu, patru bărbați diferiți, dar care mi-au marcat viața atât în bine, cât și în rău. De la fiecare dintre ei am învățat ceva și m-am ambiționat să merg mai departe.

Pe Vasi l-am cunoscut la job. Am fost colegi o perioadă scurtă. Suficientă totuși să mă îndrăgostesc de el. Părul său negru și ochii negri îmi aminteau de basmele din copilărie cu prinți fermecați. Era un tip grijuliu, îmi demonstra în fiecare zi că îi păsa de mine prin gesturile sale. Dimineața îmi aducea cafeaua. Amândoi aveam același prost obicei: ne culcam după miezul nopții și ne trezeam târziu, așa că întârziam. Nu aveam timp să luăm micul dejun acasă, așa că biroul spațios se umplea de mirosul covrigilor și merdenelelor încă de la primele ore ale zilei.

Vasi era coordonatorul proiectului pe care lucram, așa că destul de multe avantaje derivau din prietenia noastră. Darius, văzând cum această prietenie avansa, l-a chemat pe Vasi la el în birou:

— Vreau să o lași în pace pe Cristina! Am angajat-o pentru mine, nu pentru tine.

— Eu m-am îndrăgostit de Cristina și ea, de mine.

— Ori o lași în pace, ori pleci din firmă! Vasi a lăsat demisia pe biroul din lemn de nuc și dus a fost. Mi-a propus să ne vedem la sfârșitul programului. îl iubeam și mă durea sufletul că plecase în felul acela. Am aflat foarte târziu motivul real, după ce l-am părăsit pe Darius.

După plecarea lui Vasi, Darius a început să mă curteze. îmi îndruga minciuni despre Vasi, pe care eu, în naivitatea mea, le-am crezut. M-a mințit că avea o familie abandonată într-un sat din Teleorman și că lunar trimitea bani acasă, pentru copii. Darius mi-a garantat că el însuși se ocupa de transferul banilor. Nu am pus la îndoială vorbele lui. Am început să-l urăsc pe Vasi și am refuzat propunerile lui repetate de a ne întâlni. Am căzut în brațele lui Darius precum o pradă ușoară.

— Cristina, ești o tipă deșteaptă, frumoasă, nu înțeleg de ce ți s-a pus pata pe Vasi. Nu ai văzut că a plecat fără să îți adreseze un cuvânt?

Lacrimile au încolțit în ochii mei. Darius m-a luat în brațe și mi-a așezat capul pe umărul său. Mi-am înconjurat mâinile pe trupul său. Mă simțeam bine în brațele sale. în scurt timp am uitat de Vasi. Darius mă atrăgea fizic destul de puternic. Problema era că eu și Vasi aveam un proiect comun. Nu îl puteam termina sin-gură, aveam nevoie de ajutor. Darius a angajat un avocat să mă ajute: pe Vali.

Am devenit oficial iubita lui Darius. Ochii săi cenușii, părul șaten-deschis și gura suavă mă făceau să mă fâstâcesc atunci când se afla în preajma mea. Era un bărbat foarte generos. Mi-a cumpărat haine și bijuterii. De ziua mea am primit în dar o mașină. Tot ce își dorea de la mine era să îi acord întregul meu timp. Ba, mai mult, Darius mi-a impus câteva condiții. Mă simțeam ca eroina principală din „Cinzeci de umbre ale lui Gray”. Locuiam în căsoaia lui din Mogoșoia de vineri până duminică. Purtam numai haine agreate de

Darius, mâncam doar alimente alese de el. în cursul săptămânii, locuiam în apartamentul meu micuț.

La serviciu, eram invidiată. Mi-am pierdut toți prietenii. Cine și-ar mai fi dorit să fie prieten cu iubita boss-ului? După 9 luni de relație, Darius a pregătit o surpriză de proporții: am găsit biroul plin de trandafiri albi, erau în jur de 1.000 de fire, iar pe tastatură a așezat cu grijă o cutie aurită în care era inelul de logodnă.

— Draga mea, ultimele luni au fost splendide! Așa că m-am hotărât să ne căsătorim. Pe data de 10 iulie te aștept pe domeniul meu din Mogoșoia. Avem peste 300 de invitați. O să îți aleg rochia zilele următoare…

Nu a fost o cerere în căsătorie obișnuită. De fapt, Darius nu îmi cerea să mă mărit cu el, doar îmi comunica acest lucru, spre uimirea întregului departament. Chiar dacă deveneam soția lui, trebuia să îi respect în continuare condițiile. Am participat la nunta mea ca un invitat ceva mai special. Nu am avut dreptul să îmi aleg nici măcar bijuteriile. în casa de la Mogoșoaia, unde urma să locuiesc și eu, după nuntă, mă aștepta o cameră frumos decorată, după gusturile lui Darius.

Deși îmi era greu să-i respect condițiile, faptul că trăiam în lux îmi plăcea la nebunie. Iar în pat Darius era amantul perfect. După vreo trei ani de căsnicie, am început să mă simt ca o pasăre în colivie. Lucram în continuare în firma lui Darius, pe același proiect cu Vali. Ce am omis să menționez este faptul că nu l-am iubit niciodată pe Darius. Eram doar atrasă fizic de el puternic. Pasiunea aia nebună de la începutul relației s-a stins, iar eu nu mai înțelegeam rostul căsniciei noastre.

— Darius, i-am spus într-o zi, hai să recunoaștem că nu ne iubim. Banii nu mă fac fericită. Vreau să divorțăm.

— Eu nu mi-am încheiat planurile cu tine. Nu sunt de acord să divorțez. Ești proprietatea mea momentan. Când o să îți redau libertatea, te voi anunța.

Vali a văzut tristețea din ochii mei. Am început să luăm prânzul împreună, la restaurantul de lângă firmă. Darius era toată ziua ocupat cu întâlnirile de afaceri. Nu mi-a simțit lipsa. Ca să mă pot întâlni cu Vali și în timpul liber, l-am mințit că mama se îmbolnăvise și avea nevoie de ajutorul meu.

— Nu înțeleg de ce trebuie să dormi tu cu ea! mi-a spus el. îți dau bani să angajezi o infirmieră. Ești nevasta mea și trebuie să dormi cu mine.

— Este mama mea, Darius. ți-am acceptat toate condițiile. Pentru tine sunt doar un obiect de care dispui după bunul plac, nu o femeie cu sentimente.

— Hai dragă, nu mai exagera! Bine, poți să dormi la mama ta, dar nu mai mult de trei nopți pe lună și numai miercurea, când am întâlniri de afaceri până târziu.

Nu știam cum să scap de el. îmi era frică să divorțez pentru că mă amenințase cu moartea și îl credeam în stare. într-o noapte de miercuri petrecută împreună, Vali a venit cu soluția:

— Iubito, decât să îți vină el ție de hac, nu mai bine să îl aranjăm noi?

— Vali, mă sperii! Ce vrei să spui?

— Am un amic, Radu. Lucrează bine și nu lasă urme.

Vorbele lui Vali mă îngrozeau. Totuși, Darius era bărbatul care mă așezase într-o poziție socială importantă. Nu puteam să-i fac rău. în același timp, Vali începuse să mă șantajeze:

— Dacă nu iei o decizie mai repede, va trebui să am o discuție cu Darius. Ai vrea să afle despre noi?

— Nu o să îndrăznești să faci asta!

— Ești sigură? Pe mine doar mă concediază, dar pe tine te omoară dacă află!

Am acceptat să îl întâlnesc pe Radu. Numai că am schimbat planul. I-am oferit acestuia din urmă o sumă foarte mare de bani, uriașă chiar, ca să mă scape de… Vali. Nu i-au trebuit decât trei săptămâni. A provocat un accident de circulație. Când nu s-a mai prezentat la firmă, Darius m-a întrebat dacă știam ceva de el:

— Eu? Nu știu nimic în plus față de tine. Probabil că și-a găsit alt job!

— Fără să își anunțe demisia?!

— Dragă, la problemele angajaților nu ne mai gândeam acum!

— Ai dreptate. Dar cu cine vei lucra în continuare? m-a întrebat Darius.

— O să vorbim cu fetele de la HR să posteze un anunț pe site-urile de joburi.

Ironia sorții a făcut ca la concurs să se prezinte… Radu. Când l-am văzut, m-am albit la față. Darius a hotărât că era destul de potrivit, așa că l-a angajat. Normal, fără să mă întrebe. Atunci am simțit că nu mai puteam să rezist. Am căutat numărul de telefon al lui Vasi și l-am sunat.

— Vasi, ajută-mă! Am nevoie de tine! Nu îmi pasă dacă mai ai 10 neveste și 100 de plozi. Darius mi-a distrus viața!

— Cristina, iubito, nu te-am văzut de aproape 4 ani. Ce s-a întâmplat?

— Vasi, trebuie să fug. Darius mă ține prizonieră în casa lui de la Mogoșoaia. M-a transformat într-o sclavă. Nu știam la cine să apelez în afară de tine.

Vasi mă iubea ca un nebun după atâția ani. Nu mi-a reproșat niciodată faptul că mă măritasem cu Darius. Ne-am întâlnit la marginea unei păduri, într-o noapte de miercuri, când Darius știa că dorm la mama. Am abandonat mașina primită de la soțul meu acolo.

Cu pașapoartele în mână, am fugit la aeroport și de acolo am zburat în lume alături de singurul bărbat pe care l-am iubit. înainte de a face acest pas, am avut grijă să îmi virez o sumă considerabilă într-un cont din afara țării.

Eu și Vasi suntem de nedespărțit. Ne iubim mai mult acum și ne bucurăm că putem să trăim liniștiți cu banii luați de la Darius.

Povestea de viață prezentată în acest material este ficțională. Unele întâmplări sunt inspirate din viața reală, dar numele personajelor și anumite aspecte au fost modificate.