Anamaria Vasile

Vine barza la Cotroceni! Este însărcinată și va fi mamă pentru prima dată!

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, este însărcinată şi se pregătește să intre în concediu de maternitate în mai puțin de două luni.

Mădălina Pușcalău este căsătorită cu Emil Dobrovolschi, unul dintre cei mai titrați piloți ai Taromului și, în același timp, preferatul președintelui Iohannis atunci când călătorește cu avionul.

De altfel, Mădălina și Emil Dobrovolschi s-au cunoscut chiar la bordul aeronavei prezidențiale, pe când el era comandantul echipajului, iar ea, o jurnalistă care îl însoțea pe șeful statului într-o vizită oficială.

Cei doi s-au căsătorit civil la finele anului 2015, iar anul trecut au organizat o nuntă feerică, pe malul lacului Chitila, la care nu au lipsit, între altele, acrobațiile în aer ale unor escadrile la bordul cărora se aflau colegii lui Emil Dobrovolschi.

Mădălina Puşcalău Dobrovolschi a fost desemnată purtător de cuvânt al Administrației prezidențiale anul trecut, în septembrie.

UPDATE: Mădălina Dobrovolschi este soția lui Emil Dobrovolschi, sibian la origine și unul dintre cei mai buni piloți ai Tarom, dar și unul dintre piloții apreciați de către președintele Klaus Iohannis. De altfel, Mădălina și Dobrovolschi s-au cunoscut chiar în timpul unei deplasări a jurnalistei cu aeronava prezidențiala, atunci când Dobrovolschi era la manșa unui Airbus al companiei Tarom.

Mădălina a devenit domana Dobrovolschi la sfârșitul anului 2015, iar nunta a avut loc la un restaurant de lux, iar momentul petrecerii a fost acela în care colegii piloți ai lui Dobrovolschi au facut acrobații cu avioanele deasupra mirilor.

Președintele Klaus Iohannis are un nou purtător de cuvânt. Administrația prezidențială urmează să anunțe, miercuri seara, numele noului purtătorului de cuvânt.

Potrivit unor surse, ar fi vorba de o purtătoare de cuvânt.

La instalarea la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a numit-o pe Tatiana Niculescu Bran în funcția de purtător de cuvânt, aceasta părăsind funcția după numai câteva luni.

„Este şi dorinţa mea de a mă implica mai activ în aceea ce însemană prezenţa publică, pentru că doresc să particip la ceea ce înseamnă schimbarea în bine a României. (…) Sper să fie o colaborare foarte bună”, a spus Mădălina Dobrovolschi.

Mădălina Dobrovolschi este primul purtător de cuvânt al preşedintelui Iohannis care susţine declaraţii de presă, scrie News.ro.

Mădălina Dobrovolschi este jurnalistă, lucrând în trecut la postul Antena 3, B1TV, iar apoi, în ianuarie 2016, a trecut la TVR. Ca jurnalist al Televiziunii publice, a susţinut mai multe interviuri cu preşedintele Iohannis. Ea este căsătorită cu pilotul Emil Dobrovolschi, care pilotează multe dintre zborurile aeronavelor în care se află preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai avut un singur purtător de cuvânt până acum, de la preluarea mandatului. Este vorba despre fostul jurnalist BBC Tatiana Niculescu Bran, care a fost numită în decembrie 2014. Ea a rămas în funcţie însă doar cinci luni, demisionând în aprilie 2015. Bran a declarat la acea vreme că relaţia sa cu presa „nu a fost cea pe care şi-ar fi dorit-o”.

Ea şi-a atras critici după ce, la scurt timp de la numire, a scris pe Facebook că Palatul Cotroceni aduce aminte de fostul dictator Nicolae Ceauşescu din cauza stării clădirii.

„Străbătând culoarele Palatului, înţelegi mai bine România celor 25 de ani de la căderea comunismului, cu bune şi cu rele, cât şi cultura baronului” local. (…) Te aştepţi ca, dând la o parte colţul unei cortine care acoperă o uşă, să găseşti, expus la loc de cinste, vreun portret al lui Nicolae Ceauşescu, scria Tatiana Niculescu Bran.

După demisia ei, Klaus Iohannis a numit-o pe consilierul de stat de la Departamentul de Comunicare Publică Daniela Bârsan să coordoneze activitatea departamentului, fără a fi însă desemnată şi purtător de cuvânt.

Comentează