Anamaria Vasile

10 proceduri de frumusețe la care sunt femeile TREBUIE să apeleze

Indiferent de sezon, femeile doresc să arate minunat și pentru aceasta folosesc diferite trucuri de frumusețe, variante de machiaj, coafuri, măști cosmetice, care să le scoată trăsăturile în evidență. În articol prezentăm câteva trucuri ciudate folosite de vedetele internaționale și nu numai, care sunt foarte simple și la îndemâna oricărei femei.

10 trucuri de frumusețe ciudate care îți pot face viața mai ușoară:

1. Miranda Kerr folosește balsamul de buze pentru colțurile interioare ale ochilor. În acest fel supermodelul are ochii mai luminoși și privirea mai atrăgătoare. Nu vă faceți probleme în legătură cu această metodă, deoarece este simplu de realizat.

Totul este să alegeți un balsam de buze care să fie transparent și natural. Se aplică cu grijă pe zona interioră a ochilor, iar efectul e gata. Se pare că acesta este secretului Mirandei Kerr pentru a avea o privire atât de fermecătoare.

2. Pentru a avea un look proaspăt trebuie să folosiți un machiaj atrăgător. Creionul-fard nu trebuie să lipsească, acesta trebuie să fie într-o nuanță intensă și să aibă o textură catifelată pentru a fi ușor de aplicat.

Dermatograful sau fardul de ochi pun evidență ochii, mai ales dacă nuanțele sunt potrivite culorii irisului. Alegeți întotdeauna o formulă cremoasă pentru creionul-fard și dacă se poate să fie și rezistent la apă pentru a nu se întinde în jurul ochilor.

Genele trebuie să fie conturate cu rimel adecvat, se poate alege chiar o nuanță strălucitoare de albastru intens în ton cu creionul dermatograf. Astfel genele vor avea un aspect mai bogat, mai sănătos și mai elegant, iar sclipirea din ochi nu va lipsi.

3. Scapă de aspectul neplăcut de păr uscat și fragil. Prepară o mască cosmetică pentru păr din următoarele ingrediente: 1 fruct avocado pisat, 2 lingurițe de miere, un gălbenuș de ou și 2 linguri de ulei de măsline.

Se amestecă bine toate ingredientele pentru ca masca să poată fi aplicată pe scalp și păr. Înante de aplicarea tratamentului, părul se umezește cu apă. După ce s-a întins această mască bine pe păr se lasă să acționeze jumătate de oră, apoi se spală părul cu șampon și se clătește cu apă caldă.

Efectul este grozav, părul este mai strălucitor, se piaptănă ușor, este mai sănătos. Aceste ingredinte acționează ca un balsam de păr, dar și ca mască cosmetică care hrănește rădăcina firelor podoabei capilare, de aceea aspectul de păr uscat, deteriorat, fragil dispare.

4. Vedeta Teri Hatcher spune că pune în apa de baie și câteva pahare de vin, considerând că ar ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii.

5. Catherine Zete-Jones își clătește părul cu bere. Acesta este un tratament excelent pentru păr. Actrița se spală cu șampon, se clătește cu apă caldă, își pune un prosop pe cap pentru a absorbi excesul de apă, apoi îl clătește cu bere pentru ca acesta să devină mai strălucitor.

La final își pune pe cap o folie pentru a lăsa berea să acționeze mai bine timp de câteve minute și apoi se usucă la păr.

6. Sienna Miller a povestit despre secretul culorii părului ei. Acesta ar fi ketchup-ul. Se pare că vedeta se plictisise să fie blondă și atunci și-a muiat părul în ketchup pentru a avea un look nou, o culoare naturală. Pare cam ciudată metoda asta, eu nu aș încerca.

7. Nicole Kidman își îndepărtează petele de pe dinți cu ajutorul sucului natural din pulpă de căpșuni care este foarte eficient deoarece este acid. De asemenea, actrița iși realizează culoarea fermecătoare a părului ei roșcat cu ajutorul sucului natural de afine. Se pare că acesta îi hrănește părul, îl face mai strălucitor, mai frumos și îi creează o culoare mai intensă.

8. Lisa Rinna folosește uleiul de scorțișoară ca luciu de buze pentru a avea un aspect mai voluminos și mai senzual.

9. Lady Gaga iși îndepărtează machiajul de pe față cu ajutorul unui tip de bandă adezivă ca un leucoplast. Pare cam ciudat, nu cred că este indicată această metodă mai ales persoanelor care au tenul sensibil.

10. Berea este un ingredient grozav pentru frumusețea părului, de aceea este folosită de multe femei. Are substanțe care ajută la îmbunătățirea aspectului părului, oferă strălucire și sănătate acestuia. Berea poate fi folosită la coafarea părului mai ales dacă podoaba capilară este moale și se dorește un aspect bogat cu bucle mari.

Se umezește părul cu bere, se realizează bucle cu ajutorul bigudiurilor sau cu ondulatorul pentru păr și coafura e gata.

Berea poate fi folosită și pentru realizarea măștilor cosmetice pentru păr. Se amestecă o jumătate de pahar de bere cu un gălbenuș de ou și o linguriță de miere și apoi se întinde pe păr și mai ales la rădăcina acestuia.

Se lasă să acționeze jumătate de oră, apoi se spală părul cu apă caldă. Cu ajutorul acestui tratament părul va fi mai bogat, mai strălucitor și mai sănătos. Gălbenușul de ou combate căderea firelor de păr.

Berea amestecată cu ulei de măsline este un tratament excelent pentru păr. Se amestecă cele două ingredinte în cantități egale, se masează scalpul cu ele și apoi se lasă să acționeze jumătate de oră.

La final se spală părul cu șampon și se clătește cu apă caldă. Părul va avea volum, va fi mai sănătos, mai elastic și mai strălucitor. Se va pieptăna și ondula ușor, deoarece acest amestec are efect și de balsam de păr.