Anamaria Vasile

11 cele mai urate rochii de mireasa din lume! Oare cum au putut sa imbrace asa ceva!

Fie că vorbim de stilul prinţesă, de cel sirenă, de modelul clasic sau baby doll, rochia de mireasă este “ingredientul” principal al unei nunţi de poveste. Toate femeile visează la ea cu mult timp înainte de ziua cea mare, însă puţine ştiu ce istorie se “ascunde” în strălucirea ei.

Când spui “mireasă”, te gândeşti imediat la alb. Imaculat, strălucitor, pur. Dar de unde vine această idee?

Ei bine, rochia de mireasă albă a apărut cu aproximativ 2000 de ani în urmă, când femeile din Egiptul Antic purtau mai multe rânduri de drapaje din materiale simple. Albul era culoarea de sărbătoare în Grecia, de aceea mireasa alegea rochia albă la nuntă ca un simbol al bucuriei. La nunţile romane, miresele îmbrăcau rochii simple, albe, din materiale subţiri, moi, aducând astfel tribut lui Hymen, zeul fertilităţii şi a căsătoriei, despre care se credea că iubeşte în mod deosebit culoarea alb. Ceea ce este special pentru miresele din acele timpuri este faptul că feţele le erau acoperite cu voaluri colorate ca semn al supunerii şi devotamentului faţă de viitorul soţ.

Aceste femei sigur nu stiu ce inseamna rochie de mireasa si au facut niste alegeri total gresite. Amintirea acestei zile cu rochia de mireasa va ramane imprimata pentru totdeauna in mintea invitatilor lor.

Urmareste mai jos aceste imagini cu cele mai urate rochii de mireasa care s-au putut face vreodata.