13 beneficii ale țelinei

Tulpina de țelină este o gustare excelentă și sănătoasă, dar este mai mult decât atât în spatele ei. De fapt, vei rămâne surprinsă să descoperi că are numeroase beneficii asupra sănătăţii. Citeşte pentru a afla de ce ar trebui să incluzi ţelina pe următoarea ta lista de cumpărături:

1. Sprijină rezistența osoasă
Există o serie de elemente nutritive găsite în micile tulpini care vor promova consolidarea scheletul – inclusiv vitamina K, care permite oaselor să absoarbă calciul.

2. Sprijină un sistem imunitar sănătos
Nu evită consumul de ţelina în timpul sezonului de gripă. Potrivit unui articol publicat în Organic Facts, concentrația mare de vitamina C face ca ţelina să fie o sursă excelentă pentru stimularea sistemului imunitar. Consumul regulat te poate ajuta să lupţi împotriva stărilor de rău din timpul răcelilor şi gripelor.

3. Ajută la menținerea articulațiilor sănătoase

Proprietăţile antiinflamatorii fac din ţelina gustarea potrivită pentru cei care suferă de artrită sau alte probleme similare. Substanțele nutritive din această legumă ajuta la reducerea umflaturilor și ameliorarea durerii în jurul articulațiilor cu probleme.

4. Poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer
Studiile au arătat ca ţelina are proprietăți care pot ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer. S-a discutat despre beneficiile consumului de ţelina în ceea ce priveşte exterminarea celulelor cancerului de pancreas.

5. Ajuta la pierderea în greutate într-un mod sănătos
Cu doar 16 calorii, o porţie de ţelina poate ajuta persoanele care se luptă cu problemele de greutate. În timp ce ţelina este săracă în calorii, este bogată în fibre, ceea ce o face o sursă de hrană de umplere a stomacului, dând senzaţia de saţietate, astfel reducându-se supraalimentarea.

6. Asigură buna funcţionare a vaselor de sânge
Ţelină are în compoziţia frunzelor sale aşa-numitele „ftalide”, substanţe care au efecte relaxante asupra musculaturii arterelor, scăzând tensiunea arterială.

7. Sprijină un tract digestiv sănătos

În conformitate cu alimentele cele mai sănătoase din lume, ţelina conţine polizaharide nonstarch, care produc proprietăți anti-inflamatorii şi ajuta la menţinerea unui tract digestiv sănătos.

8. Conține o mulțime de antioxidanți

Ţelina este plin de antioxidanţi. Antioxidanţii sunt importanţi pentru starea generală de sănătate.

9. Ajută la creşterea unghiilor, mai sănătoase

Din cauza numărului mare de nutrienți găsiţi în țelină, este o sursă excelentă pentru cei care doresc unghii mai lungi.

10. Poate ajuta la reducerea stresului

Potrivit unui articol Care2, ţelina vă poate ajuta să gestionați și să reduceţi stresul. Magneziul găsit în ciorchinele verde ajuta la calmarea sistemului nervos. De fapt, o muşcătură sau două din ţelina înainte de culcare te poate ajuta să dormi mai bine!

11. Ajută la creşterea părului

Doreşti un par mai puternic, mai sănătos? Țelina ar putea fi cel mai bun prieten. Mineralele şi substanţele nutritive ambalate în această legumă mică pot ajuta părul să crească.]

12. Sprijină sănătatea cardiovasculară

Stare bună de sănătate cardiovasculară este importantă. În conformitate cu alimentele cele mai sănătoase din lume, țelina este cunoscută pentru faptul că ajută la starea de sănătate a inimii.

13. Poate reduce inflamația

Țelina a câștigat o reputație sănătoasă datorită proprietăților antioxidante care reduc foarte mult inflamaţia. Inflamaţia poate avea un impact în diferite părți ale corpului, inclusiv tubul digestiv, inima și articulațiile.

Comentează