Anamaria Vasile

13 beneficii uimitoare ale castraveților

Toată lumea știe că o alimentație sănătoasă menține corpul puternic. Exerciţiile fizice şi o dietă sănătoasă sunt recomandate de medici de ani de zile. În ultimii ani, oamenii au fost obișnuiți să acorde o atenție sporită la beneficiile aduse de fructe și legume. O alimentaţie echilibrată și corectă din punct de vedere nutrițional poate fi o provocare uneori, dar știind beneficiile aduse de fructe și legume, oricine se poate disciplina.

Făcând parte din aceeași familie ca și pepenii și dovlecii, castraveții au mai multe atribute utile. Potrivit celor mai recente studii alimentare apoarte, castraveții s-au dovedit a fi legumele cu cel mai ridicat conținut de potasiu, magneziu şi silicon și lignani. Cercetările arată că, lignani ar putea ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare şi o serie de tipuri de cancer. Castraveții ocupă locul patru în topul celor mai cultivate legume din lume.

1. Rehidrateaza organismul
Dacă nu eşti obişnuit/a să bei apa sau pur şi simplu nu poţi consuma suficientă pe parcursul unei zile, mănâncă un castravete rece. Acesta conţine 90% apa şi va compensa rapid apa pierdută din organism, hidratandu-te intens.

2. Castraveții pot ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer
Internaţional Journal of Health Sciences a publicat un studiu care a testat dacă cucurbitacina are proprietăți de combatere a cancerului. Conform studiului, plantele curcubitacee au „dovedit că inhibă proliferarea” celulelor canceroase.

3. Castraveții sprijină pierderea în greutate
Din moment ce castraveții sunt compuşi în mare parte din apă, Healthsomeness afirmă că sunt aproape lipsiţi de calorii.

4. Castraveții susţin sănătatea oaselor
Sunt bogaţi în vitamina C şi dioxid de siliciu, dar şi calciu şi vitamina D, pentru a ajuta la construirea unor oase puternice.

5. Castraveții ajută la scăderea tensiunii arteriale
Potasiul conţinut de castraveţi ajuta la scăderea tensiunii arteriale, iar vitamina B ajuta să scăpăm de stres.
6. Ajuta pielea să fie sănătoasă
Atenuează umflaturile şi pielea iritată, iar folosit fie felii, fie pastă, te scapa de arsurile solare.

7. Castraveții au o mulţime de antioxidanţi
Sunt bogaţi în antioxidanţi cum ar fi vitamina C şi beta-caroten.

8. Castraveții pot ajuta la prevenirea bolii Alzheimer
Institutul Salk pentru Studii Biologice au lansat un articol care spune că fructele și legumele bogate în fisetina par să ajute la menținerea memoriei.

9. Asigura un tranzit regulat
Pentru cei care se luptă cu constipație, LiveStrong spun că apă potabilă din castravete va ajuta să aveţi scaune regulate.

10. Castraveții susțin mușchii sănătoși

11. Ajuta în cazul mahmurelii
Alcoolul deshidratează corpul. Pentru cei care au băut prea mult alcool, apa din castraveţi rehidrateaza corpul.

12. Sunt un diuretic natural
Vă ajuta organismul să scape de apă în plus, reţinută, care va face să vă simţiţi umflat.

13. Castraveții ajută la digestie
Pentru cei care se luptă cu probleme digestive, cum ar fi aciditate, arsuri la stomac, gastrita şi chiar ulcer, se recomanda consumul castraveţilor zilnic.

Comentează