Anamaria Vasile

15 alimente care nu îngrașă, indiferent de cantitatea în care le consumi

Creșterea în greutate este una dintre cele mai mari probleme în societatea modernă. Astăzi, oamenii sunt preocupați de diete și pierderea kilogramelor în plus.

Toată lumea este precaută în privința alimentelor pe care le consumă.

15 alimente pe care le puteți mânca fără să creșteți în greutate

1. Popcorn

Atâta timp cat alegeți să faceți popcorn simplu, fără zahar sau unt sau ulei de orice fel, puteți să-l consumați fără restricții. O cană de popcorn conține aproximativ 31 de kcal.

2. Vinetele

Deși multor oameni nu le sunt pe plac vinetele, nu există niciun dubiu că acestea, fiind gătite fără ulei, conțin mai puțin de 24 kcal.

3. Țelina

Tulpina plantei conține 95% apă, ceea ce înseamnă că ajută la detoxifierea organismului și îl stimulează să piardă în mod natural kilogramele în plus.

4. Laminaria

Laminaria este un tip de algă bogata în iod care menține buna funcționare a tiroidei.

Astfel, hormonii sunt menținuți în limitele normale, împiedicând creșterea în greutate.

5. Pepenele galben și pepenele verde

O felie din aceste 2 alimente conține 60-70 kcal. De asemenea, acestea elimină excesul de lichid din organism.

6. Portocalele, grepfrutul și mandarinele

Cei care încearcă să piardă în greutate, în mod normal, ar trebui să evite fructele, însă citricele sunt o excepție. Acestea conțin fibre, flavonoide și vitamina C. Sunt la fel de sățioase ca pepenele galben și cel verde.

7. Castravetele

Castravetele conține 96% apă, ceea ce îl face să fie o alegere potrivită pentru cei care își doresc să slăbească. De fapt, el combate inflamațiile și vă ajută în mod natural să obțineți o siluetă mai subțire.

8. Sfecla

O sfeclă medie conține aproximativ 40 kcal. Aceasta ajută la reglarea glicemiei, oferă energie mușchilor și ajută la arderea grăsimilor.

9. Dovleceii (zucchini)

Această legumă reglează nivelul de apă sărata, scade producția de energie a maselor grele și stimulează funcția intestinală.

10. Ananasul

Acest fruct poate deveni cel mai bun aliat în lupta cu kilogramele în plus. Conținutul său de bromelaină metabolizează proteinele în mod eficient.

11. Merele și prunele

Merele îmbunătățesc digestia și conțin aproximativ 50 kcal, în timp de prunele sunt bogate în potasiu și vitamina C și conțin 45 kcal per 100 de grame.

12. Coacăze, afine și căpșuni

Coacăza este bogată în vitamina C și are proprietăți diuretice, contribuind astfel la eliminarea excesului de apă. Căpșunile sunt nutritive și ajută la menținerea digestiei și a stării generale de sănătate.

13. Varză, broccoli și conopidă

O porție de varză tocată conține doar 7 kcal. Nu se recomandă să mâncați doar varză și conopidă, le puteți consuma de câteva ori pe săptămână. Acestea sunt foarte benefice pentru a elimina excesul de grăsime.

14. Salata

Este bogată în acid folic și poate fi consumată fără nicio restricție. Frunza de salată conține doar 3 kcal.

15. Ouăle

Ouăle pot fi consumate în orice moment al zilei fără riscul de a crește în greutate. Cele fierte sunt mai bune decât cele prăjite.

Oul este foarte bogat în elemente nutritive, cu un conţinut extrem de bogat în proteine. De aceea, oul îţi dă o senzaţie de saţietate extraordinară. Nutriţioniştii recomandă oul fiert la micul dejun şi spun că e perfect pentru a avea energie pentru tot restul zilei.

Printre altele, oul conţine bioregulatori, o mare cantitate de minerale, vitaminele A, B1, B2, albumine, metionină, dar şi un aminoacid foarte benefic pentru ficat. Gălbenuşul de ou poate contracta vezica biliară, stimulează activitatea fierii şi contribuie şi la asimilarea grăsimilor.

Cercetătorii au ajuns la concluiza că oul consumat la micul dejun ajută foarte mult la puterea de concentrare şi stimulează creativitatea şi puterea de rezolvare a unor probleme matematice.

Aşadar, poţi începe ziua cu un ou fiert moale, întrucât nutrienţii săi esenţiali te vor ajuta pe parcursul zilei, fie că ai un examen, fie că ai o şedinţă importantă, în care concentrarea asupra unor date sau detalii este extrem de importantă.

Beneficiile ouălor fierte. Conţin proteină pură

Se spune despre albuşul de ou că ar conţine calorii care nu se depun în jurul taliei. Mai exact, albuşul de ou ar conţine 88% apă şi 11% proteină pură. De aceea, datorită proteinelor sale, culturiştii includ albuşul în dieta lor zilnică.

Oul trebuie să fie fiert, însă nu foarte mult. Se spune că un ou, cu cât este fiert mai mult, cu atât este mai greu de digerat.

Albuşul poate fi folosit şi în uzul extern, în cazul unor arsuri foarte uşoare. Acesta dă senzaţia de răcoare şi calmează eventualele usturături provocate de o arsură uşoară.

Oul este singurul aliment despre care se spune că ar conţine proteine superioare în totalitate. Bogat în colesterol bun, oul asigură o mare parte din grăsimile necesar pentru sănătatea inimii şi a vaselor de sânge.

De asemenea, completează necesarul de lipide şi poate preveni hipertensiunea, boli nervoase, infarctul sau accidentele vasculare cerebrale.

Ouăle mai au beneficii şi pentru că au un conţinut de aminoacizi esenţiali. Este vorba despre leucină, un aminoacid care ajută la refacerea ţesuturilor osoase şi musculare, a epidermei în cazul unor leziuni, dar şi reglează nivelul de zahăr din sânge şi ajută organsimul să ardă mai repede caloriile.