Anamaria Vasile

4 lucruri în care trebuie să crezi dacă vrei să atragi iubirea în viața ta

Poate ca ti se pare greu de crezut si de acceptat, dar singura persoana responsabila de viata ta sentimentala esti chiar tu. Nu putine sunt femeile care se plang ca sotii nu le mai iubesc, ca nu le ofera suficienta iubire sau ca nu au reusit sa-si gaseasca marea dragoste nici dupa ani buni de intalniri si relatii.

Insa, cele mai multe prefera sa dea vina pe barbati, sa spuna ca nu au noroc in dragoste sau ca nu cred in povesti de iubire. Atitudine total gresita, mai ales daca acceptam faptul ca orice persoana are nevoie de dragoste si ca suntem cu totii in cautarea sufletului pereche.

Daca iti doresti o schimbare in viata ta amoroasa, daca vrei sa atragi mai multa dragoste, sa-i gasesti sufletul pereche sau, pur si simplu, sa ai parte de mai multa iubire trebuie sa intelegi si sa accepti ca puterea este la tine.

1. Daruieste iubire

Cea mai rapida modalitate de a primi consta in a darui, din simplul motiv ca „daruirea” este sora geamana a „primirii”. Oamenii primesc direct proportional cu cat daruiesc. De aceea, daca vrei iubire, daruieste iubire tuturor persoanelor din jurul tau. Dar nu uita de cea mai importanta lectie: atunci cand daruiesti ceva, nu te astepta sa primesti altceva la schimb. Daruieste din simpla bucurie de a darui.

Doar asa vei invata sa elimini toate asteptarile nerealiste care te faceau nefericita, iar de aici si pana la aprecierea gesturilor frumoase a celor care te iubesc si la deschiderea catre iubire, nu mai este decat un pas.

2. Renunta la traumele trecutului

Cu siguranta, dupa mai multi ani de relatii si iubiri esuate, traumele emotionale fac parte din tine. Si nu de putine ori, aceste traume nasc frici si suferinte care nu fac altceva decat sa te tina pe loc. Da, au fost momente in viata ta cand ai suferit, cand ai fost ranita, cand barbatul pe care il iubeai te-a inselat si mintit, dar asta nu inseamna ca asa va fi toata viata ta si ca toti barbatii sunt la fel.

Toate aceste episoade nefericite fac parte din viata, doar asa putem sa invatam, sa ne maturizam, sa evoluam. Incearca sa analizezi relatiile esuate, sa vezi unde ai gresit, sa inveti lectiile oferite de viata si sa mergi mai departe.

3. Iarta si mergi mai departe

In stransa legatura cu renuntarea la traumele trecutului este iertarea. Daca vrei sa mergi mai departe si sa ai parte de o noua dragoste in viata ta, daca vrei sa atragi iubirea, invata sa ierti. O persoana plina de ranchiuna, de ura si de resentimente nu va putea niciodata sa se deschida in fata unei noi iubiri. Analizeaza fostele relatii, invata lectiile si iarta.

4. Investeste in viata ta sociala

Daca esti singura si vrei sa iti gasesti un partener, ia o decizie constienta in acest sens si actioneaza ca atare. Iesi cat mai des din casa, incearca sa-ti faci prieteni noi, alege iesirile in grupuri mai mari de prieteni (care iti ofera ocazia sa interactionezi cu oameni noi), implica-te in activitati noi. Doar asa vei putea cunoaste persoane noi care iti pot face cunostinta cu barbatul vietii tale.