Anamaria Vasile

5 metode prin care poți scăpa de energia negativă din jurul tău

Suntem înconjurați de fluxuri energetice nevăzute. Unele dintre ele sunt pozitive, altele, dimpotrivă. Le poți îndepărta pe acestea din urmă prin câteva metode simple, restabilind astfel echilibrulul și armonia în viață.

Negativismul limitează perspectivele unei vieți împlinite și are un efect care nu poate fi neglijat asupra sănătății noastre. Cercetările recente au arătat că persoanele pesimiste sunt mai stresate și au șanse mai mari de îmbolnăvire,spre deosebire de cele care văd mai întâi partea plină a paharului.

Purifică locuința cu salvie

Când spui acasă ar trebui să te gândești la un loc sigur,în care te încarci cu gânduri pozitive. Dar,când locuința ta devine un mediu în care te simți tensionată,este posibil să se fi acumulat energii negative. Motivul?

Avem tendința de a ne descărca emoțional în interiorul zidurilor care ne protejează. Și chiar dacă evenimentele neplăcute prin care ai trecut s-au estompat,în casa ta vor pluti în continuare vibrațiile rele. De aceea,curăţarea aerului este o bună practică menită să le îndepărteze.

Poți face asta arzând mănunchiuri de salvie uscată. Practica este una dintre cele mai vechi,populară în rândul popoarelor latino-americane. Când arde,salvia neutralizează undele negative,dând o senzație de bine. Poți să aprinzi și bețișoare de salvie. Rotește-le în sens invers acelor de ceasornic și plimbă-te cu ele prin toată casa.

Aerisește-ți zilnic casa

Aerul proaspăt și soarele au puteri de curățare. Dimineața devreme,deschide larg ferestrele și ușile pentru câteva minute,reîmprospătând astfel aerul. Poți sta și lângă o fereastră deschisă,pentru a expune corpul la căldura razelor. Lumină solară alungă anxietatea și reduce depresia,susțin oamenii de știință.

Reîmprospătează aerul cu uleiuri esențiale

Nu doar că dispersează energia negativă,ci aduc și un aer proaspăt în locuință.Printre cele mai recomandate se numără uleiul de lămâie,de portocale,de levănțică,de mentă și de trandafiri. Pune 15-30 de picături de ulei într-un recipient cu pulverizator și apă.

Împrăștie soluția prin toată casă,mai ales după ce te-ai întâlnit cu oameni puși pe ceartă,pesimiști ori după ce ai trecut printr-un eveniment neplăcut. Pentru a combate anxietatea,introdu esențele în lampa de aromaterapie (4 până la 8 picături) ori pune-le în apa din baie (maximum 8-10 picături).

Ține cont de principiile Feng shui

Pentru că tot ceea ce ne înconjoară este energie chi,care semnifică viață și lumină,trebuie să o atragem în căminul nostru,potrivit regulilor Feng shui. Putem face asta poziționând corect obiectele din casă. De exemplu,ai grijă ca ușa de la intrare să nu fie blocată sau să nu depozitezi lucruri în spatele ei.

Un alt aspect de care să ții cont este să amplasezi inteligent oglinzile din casă. Nu le pune cu fața la scări sau față în față. Așezarea unei oglinzi deasupra patului sau pe peretele opus patului nu este o idee bună.

Potrivit tradiției Feng shui,muchiile drepte afectează armonia în locuință.

Pentru confort și liniște,în casă trebuie să ai o masă rotundă. Poți să îmbunătățești fluxul chi având grijă ca din cămin să nu-ți lipseacă obiectele care aduc și reflectă lumină (oglinzi,cristale,lumânări),sculpturi,plante(cactuși,bambus,iasomie,rozmarin),animale. Din casa ta ar trebui mereu să se audă sunete relaxante,precum muzica de meditație.

Citește și:VIDEO:Cum să detectezi energiile negative din casă cu un pahar cu apă!

Cum te folosești de energia cristalelor

Purtate la mână sau la gât,pietrele prețioase și semiprețioase absorb energiile negative,te scapă de stres și de teamă și atrag vibrațiile pozitive. Citrinul este un cuarț de culoare galbenă,care reduce stările de tensiune.

Induce o stare de optimism și de siguranță. Aducător de energie este și fluoritul sau fluorina. Culoarea sa variază la căldura razelor solare. Turmalina neagră,cunoscută și sub numele de Schorl,este una dintre cele mai populare pietre folosite în scop purificator.

Acest cristal acționează ca un burete,absorbind energiile negative din interiorul locuinței. Este important ca,înainte să folosim cristalele,să le curățăm de vibrațiile persoanelor care le-au atins. Ține cuarțul câteva ore pe zi în apă marină,6 zile. Clătește-l cu apă de izvor și usucă-l la soare.