Anamaria Vasile

5 motive pentru care ar trebui să îți iubești soacra – deși poate părea foarte greu

Te-ai regăsit vreodată în situația de a te gândi că îți urăști soacra? Dacă da, atunci trebuie să știi că mai sunt și alți oameni ca tine. Totuși, cauți cu disperare motive să îți iubești soacra, chiar dacă este uneori dificili. Atunci când te căsătorești, cel mai probabil, vei primi cadou și o soacră, femeia care ți-a crescut partenerul sau partenera, o femeie cu care poți intra foarte ușor în conflict.

Aceasta și-a crescut copilul într-un anumit fel, iar atunci când te căsătorești cu persoana respectivă, aduci în ecuație propriile tale opinii, tradiții și principii. Tipurile de conflicte dintre soții sau soți și soacre pot afecta foarte tare un mariaj, pot ajunge până acolo cât să îl distrugă.

Totuși, nu trebuie să gândim așa. Dacă înțelegi mai multe despre modul în care funcționează creierul soacrei tale, nu doar că îți vei îmbunătăți relația cu ea, dar poți evita conflictele care pun o mare greutate asupra relației tale. Iată câteva motive pentru care ar trebui să îți iubești soacra:

1. Are un gen de experiență pe care tu nu o ai – soacrele au trecut deja prin ceea ce tu de-abia ai început să treci și o face deja de câteva decade. Asta presupune multă experiență – experiență pe care ar trebui să o apreciezi și de care ar trebui să profiți. Tu ești novice în acest domeniu și, fie că îți place sau nu, ai nevoie de tot ajutorul din lume.

Un mod excelent de a te apropia de soacra ta este să o rogi să îți împărtășească experința cu tine. Pune-i întrebări, cere-i opinia și încearcă să ții cont de ele – asta sigur te va ajuta.

2. Vei avea o persoană la care să te plângi – datorită faptului că își cunoaște copilul atât de bine, știe și care îi sunt defectele, știe cât de enervant poate fi atunci când uită să ducă gunoiul, sau, în cazul femeilor, atunci când umple dulapurile de haine. Uneori este reconfortant să discuți cu o persoană care înțelege cât este de enervant și adorabil partenerul sau partenera ta, fără să te simți prost. Până la urmă, vorbiți de persoana pe care o aveți în comun.

3. A crescut persoana de care te-ai îndrăgostit – această femeie a avut cea mai mare contribuție în creșterea și educația persoanei cu care ai ales să îți petreci viața. Ea este cea care ți-a învățat soțul sau soția primele cuvinte, să citească, să fiabă un ou, să vorbească cu oamenii din jur și să îi respecte.

4. Poate să stea cu copiii – trebuie să recunoaștem că este destul de greu ai încredere într-o dădacă, mai ales că nimeni nu îți va iubi copiii așa cum o fac bunicii, iar bunicii vor avea grijă de ei pe gratis! Mai mult, aceștia de-abia așteaptă să petreacă timp cu nepoții lor. Așadar, nu este deloc indicat să strici relația cu socrii tăi!

5. Tot ce își dorește este să vă ajute – unele dintre ele ne scot din minți atunci când ne critică, dar nu o fac mereu cu intenție rea. Poate că maniera în care vor să îți transmită o informație nu este cea mai diplomată, dar tot ce își doresc este să vă facă un bine.