Anamaria Vasile

5 rase superbe de pisici care au apărut în ultima vreme dar despre care nu știm încă foarte multe

Încă din cele mai vechi timpuri se știe cât de dragi sunt pisicile pentru oameni. Spre exeplu egiptenii șe considerau ființe sacre și le s-au închinat secole la rând. De fapt lucrurile nu stau diferit nici în zilele noastre.

Specialiștii spun că în lume există aproximativ 600 de milioane de pisici domestice sau sălbatice. Unele rase sunt cunoscute de sute de ani, iar altele sunt încă anonime. Am aflat și pentru voi care sunt cele mai noi rase pe care au reușit cercetătorii să le decopere.

1. Lykoi

„Lykoi” este tradus din limba greacă ca „kovovolk” sau „vârcolac”. Și numele rasei este pe deplin compatibil cu aspectul ei. O mască „goală” în jurul ochilor și nasului este rezultatul mutațiilor genetice naturale.

2. Pantereta

Această mini-panteră este, de fapt, rezultatul combinării pisicilor negre din rasa Bengaleză, Maine Coon, Pixie și Amur.

3. Caracat

Primul reprezentant al acestei rase, după legendele urbane, s-a născut în grădina zoologice din Moscova, după ce o pisică obișnuită a rătăcit într-o vivieră la Caracal.

4. Bengaleza F1

În 2015, s-au născut primele pisici din generația F1 – hibrizi dintr-o pisică forestieră din Orientul Îndepărtat și o pisică din rasa Bengaleză.

5. Levkoy

Această rasă este ideală pentru familiile cu copii: acestea sunt prietenoase, liniștite și ușor de dresat.