Anamaria Vasile

6 motive importante pentru care nu ți-ai găsit sufletul pereche

Mulți oameni suferă de singurătate. Ei simt câteodată că este aproape imposibil să își găsească pe cineva, o persoană cu care să își petreacă restul zilelor, cu care să se înțeleagă și să formeze o familie. Căutarea sufletului pereche este dificilă, și din acest motiv mulți nu și-l găsesc.

Iată care sunt motivele pentru care nu ți-ai găsit încă sufletul pereche:

Încă suferi după fosta iubire

Stinge focul cu foc, încercând să dovedești ceva cuiva – aceste lucruri nu te vor duce nicăieri și doar vei suferi. Acest timp de comportament te distanțează de potențiali parteneri pentru că nimănui nu îi place să fie folosit pentru a-l face gelos pe fostul/fosta partener/ă. Ia-ți timp, liniștește-te și încearcă să înțelegi ce vrei cu adevărat.

Ai prea mari așteptări

Unele femei visează la un prinț, iar bărbații vor ca partenera lor să fie perfectă din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, povestea de dragoste este total diferită. Mai întâi de toate, concentrează-ți atenția asupra ta. Dacă ai nevoie de o persoană cu un anumit set de valori, încearcă mai întâi să dezvolți aceste abilități în tine însuți.

Îți place o persoană căsătorită

Desigur, orice poate să se întâmple în viețile noastre și nu vom judeca pe nimeni, dar gândeșt-te la următorul lucru: crezi că o persoană care este capabilă să fie infidelă poate fi sufletul tău pereche? Dacă a înșelat o dată, o va face de mai multe ori. Poți fi sigură de acest lucru.

Nu ai încredere în tine

”Toți sunt la fel!” Acesta este lucrul pe care-l auzim cel mai des despre bărbați și femei. Ei bine, există cu siguranță un adevăr în aceste cuvinte, mai ales dacă continui să te îndrăgostești de același tip de persoană, nu oferi timp pentru câștigarea încrederii.

Dar, în același timp, nu toți oamenii sunt la fel. Nu este vina lor că tu ai fost rănit/ă. Concentrează-te pe observarea oamenilor din jur și nu ignora detaliile importante.

Ți-e frică de o relație serioasă

Lipsa de încredere că sentimentele tale vor rezista testului vieții obișnuite, fricii subconștiente de a-ți pierde spațiul personal, teama de a deveni dependentă de iubitul tău – toate acestea construiesc un zid invizibil în jurul tău, lipsindu-te de posibilitatea de a întâlni pe cineva nou.

Cum poți schimba situația? Nu există o soluție pregătită, dar, ca și în toate punctele anterioare, încercă să îți rezolvi propriile probleme. Găsește-ți un hobby intersant, ieși mai des și nu te lăsa cuprinsă de gânduri negative.

Ai o dorință disperată de a fi plăcută

Pentru majoritatea oamenilor, un astfel de comportament provoacă doar batjocură, râs, milă și chiar fustrare. Alte modele de comportament pe care le încerci pentru a fi plăcută de cineva nu funcționează.

Nu purta rochii frumoase doar pentru ca cineva să se uite la tine. Nu zâmbi dacă nu te simți confortabil. Mai întâi de toate, fii tu însuți. Persoana potrivită va aprecia cu siguranță acest lucru.