Anamaria Vasile

7 exerciții care te vor face să uiți de grăsimea de pe coapse

Nu esti multumita cu greutatea ta si vrei sa scapi de grasimea din zona coapselor? Ai celulita pe coapse si vrei sa o ameliorezi? Atunci trebuie sa acorzi o atentie deosebita exercitiilor pentru coapse pe care le poti face de cateva ori pe saptamana acasa, in sedinte de cate 15-20 de minute. Pentru aceste exercitii ai nevoie doar de o salteluta si o greutate.

Pentru ca exercitiile sa fie eficiente si grasimea de pe coapse sa dispara cat mai repede, este obligatoriu sa ai o dieta echilibrata, fara alimente procesate, mancaruri grase si dulciuri. De asemenea, ca sa dai grasimea de pe coapse jos trebuie sa lucrezi intregul corp, nu numai o zona. De altfel, exercitiile pe care ti le propunem mai jos lucreaza tot corpul, in special coapsele.

Iata mai jos 7 tipuri de exercitii, eficiente pentru zona coapselor:

1. Stai in maini si in genunchi. Intinde piciorul drept si fa cerculete, 30 intr-un sens si 30 in celalalt. Repeta miscarea cu celalalt picior.

2. Stai in maini si in genunchi, ca la exercitiul 1, insa de data asta intinde un picior in spate, flexeaza-l si ridica-l, cu talpa spre tavan. Genunchiul nu trebuie sa revina pe sol. Repeta miscarea si cu celalalt picior de 30 de ori.

3. Stai pe o parte, ridica si coboara piciorul drept, cu miscari usoare, de 30 de ori. Fa acelasi lucru cu piciorul stang ca in poza de mai jos.

4. Fandarile sunt excelente pentru coapse. Ai grija sa nu atingi cu genunchiul solul. Fa cate 30 de fandari pentru fiecare picior. Revino de fiecare data in pozitia drepti.

5. Ia o greutate, tine picioarele departate, cu varfurile in exterior, si indoaie genunchii. Dupa care ridica-te pe varfuri ca in imaginea de mai jos.

6. Lucreaza-ti si abdomenul si coapsele în același timp.

7. Stai pe spate, cu mainile intinse pe sol, si ridica-ti sezutul. Repeta miscarea lent de cel putin 30 de ori.