Anamaria Vasile

7 Motive Sa Consumi Zilnic 100 Grame de Sfecla Rosie

Sfecla rosie este un aliment minune, care din pacate este extrem de subestimat. Proprietatile acestei legume sunt nenumarate si ne pot imbunatati calitatea vietii enorm, atat timp cat consumam sfecla in mod regulat. De aceea este recomandat sa includem in dieta noastra zilnica cel putin 100 de grame de sfecla rosie. In aceste 100 de grame veti gasi:

Vitamina C: 4.9mg (8%)
Acid folic: 109mcg (27%)
Fier: 0,8mg (4%)
Magneziu: 23.0mg (6%)
Fosfor: 40.0mg (4%)
Potasiu: 325 mg (9%)
Mangan: 0,3 mg (16%)

Acest motiv nu este suficient pentru a incepe sa consumati sfecla? Iata cateva care v-ar putea convinge:

1. Scade tensiunea arteriala. Sfecla rosie este un izvor nesecat de nitrati, care, odata intrati in organism, se preschimba intr-un gaz numit oxid de azot. Ambele ajuta la largirea arterelor si micsorarea pulsului. Specialistii observat ca sfecla rosie asigura buna functionare a sistemului circulator.

2. Reduce nivelul de colesterol rau si previne formarea placii pe artere. Sfecla rosie contine fibre solubile, flavonoizi si betacianina. Betacianina este elementul component al sfeclei rosii care-i ofera acesteia culoarea rosie si mirosul sau specific.

Ajuta la diminuarea colesterolului si nu permite stocarea acestuia pe peretii arterelor. In felul acesta ne protejeaza de eventuale atacuri de cord si accidente vasculare.