Anamaria Vasile

8 cele mai MURDARE părți ale corpului

Te-ai minunat vreodată de cât de complex este corpul uman? Nu numai în constituție, ci și în toate misterele pe care le ascunde, în modul cum funcționează… Oprește-te aici, căci ceea ce urmează să-ți spunem în continuare te va lua prin surprindere. Te-ai gândit vreodată cât de murdar este, de fapt, corpul uman? Nu? Atunci trebuie să știi că există câteva părți ale sale pline cu bacterii și mizerie, iar la unele dintre ele nici măcar nu ai fi îndrăznit să te gândești!

Uite care sunt acestea!

1. GURA

Fără îndoială, gura este cea mai murdară parte a corpului nostru, căci conține cea mai mare cantitate de bacterii. S-a descoperit că mai mult de 600 de tipuri diferite de bacterii vii trăiesc în gura noastră, făcându-l cel mai murdar loc. Așa că, acum știi că nu întotdeauna respirația urât mirositoare este responsabilă pentru cât de murdară este gura noastră.

2. AXILELE

Această parte a corpului este asociată cu mai mult de 80.000 de bacterii, iar asta înseamnă că șansele de a mirosi cresc chiar mai mult. Este o zonă care trebuie îngrijtă cu multă atenție.

3. CAPUL

Ai mătreață? Bacteriile care trăiesc în cap ar putea fi de vină. Mătreață amestecată cu bacterii este responsabilă pentru mâncărimea pe care o resimți, așa că trebuie să-ți speli părul la intervale regulate de timp.

4. URECHILE

Urechile noastre produc ceară ca substanță, iar atunci când încercăm să le curățăm, există riscul de a răni timpanele. Probabil că acest loc are o modalitate de a se curăța de la sine

5. LIMBA

Culoarea limbii poate varia de la roz la galben sau gri, în cazul unei infecții grave sau boală. Așadar, este necesar să-ți cureți limba în mod regulat.

6. CAVITĂȚILE NAZALE

Nasul este unul dintre cele mai murdare locuri ale corpului uman, de asemenea, iar atunci când încerci să îl zgârii sau te scarpini în nas, ești expus la riscul unei infecții datorate bacteriilor care trăiesc acolo.

7. UNGHIILE

Unghiile și pielea de sub unghii transportă o mulțime de microbi. După cum bine știi, pielea este principalul teren pentru bacterii.

8. BURICUL

Sunt sigur că mulți dintre voi vor fi de acord că buricul este unul din părțile corpului cele mai murdare. Tone de bacterii își au reședința în buricul nostru, iar ele nu pot fi văzute cu ochiul liber.