Anamaria Vasile

A fost nevoiaș, a dormit sub poduri și s-a transformat într-un milionar! Cum a reușit să își schimbe viața și ce reguli ale succesului a dezvăluit. „Somnul este foarte important”

Un tânăr din Australia care a rămas nevoiaș la vârsta de 17 ani s-a transformat, în doar patru ani, într-un milionar. Sfaturile lui pentru a avea succes sunt la fel ca povestea lui de viață – incredibile.

Harry Sanders, în prezent în vârstă de 21 de ani, din Melbourne, Australia, este acum directorul executive al propriei lii afaceri, Studiohawk, ce valorează peste 890.000 de euro.

Tânărul care s-a transformat dintr-un nevoiaș într-un milionar a dezvăluit top cinci sfaturi pentru succes. Acest top nu include „somn cât mai des” și o altă regulă – fără costume, deoarece acestea pot lăsa o „impresie greșită”.

„Cred că cel mai important este să te îmbraci așa cum te caracterizează. Eu nu pot niciodată costume. Dacă merg la o ședință sau dacă mă așteaptă o zi lungă la birou, mă îmbrac cu orice îmi place și mă face să mă simt confortabil”, a spus Harry Sanders.

„Mulți oameni cred că trebuie să piardă nopți ca să muncească, pentru a avea succes. Însă, nu te poți priva de somn de dragul afacerii tale. Eu dorm întotdeauna opt sau chiar mai multe ore pe noapte, astfel încât să dau cel mai bun randament în timpul zilei”, a adăugat el.

La vârsta de 17 ani, Harry Sanders a rămas nevoiaș. A petrecut peste un an dormind pe stradă, în diferite adăposturi sau, ocazional, pe canapelele unor prieteni sau rude.

Harry Sanders susține că deși perioada în care a fost nevoiaș a fost una înfiorătoare, l-a învățat câteva lecții importante, ce l-au ajutat să devină milionar.

„Prima mea noapte ca nevoiaș a fost cea mai groaznică. Nu aveam habar încotro să o apuc. Mi-am petrecut primele câteva nopți sub un pod, foarte nesigur de ceea ce ar trebui să fac și simțindu-mă îngrozitor să fiu nevoit să le cer ajutorul altor oameni. Poate fi periculos, deoarece nevoiașii au teritoriile lor. Eu habar nu aveam de acest lucru, așa că am avut probleme la început”, a mai povestit Harry Sanders.

Tânărul a povestit că perioada în care a fost nevoiaș l-a făcut să devină mai rezistent și mai determinat să reușească în viață.

Studiohawk este o agenție ce se ocupă de optimizarea în motoarele de căutare. El era pasionat încă din anii adolescenței de acest domeniu. Și-a lansat afacerea la vârsta de 16 ani, dar a rămas fără bani. Totuși, nu a uitat ce învățase până atunci.

În 2017, Harry Sanders și-a relansat afacerea. În prezent, Studiohawk valorează peste 2,4 milioane de euro și are succes la nivel internațional, cu un sediu ce se s-a deschis luna trecută în Londra.

Harry Sanders și-a dezvăluit top cinci reguli pentru a avea succes: 1. Îmbracă-te așa cum te simți bine; 2. Somnul nu este pentru cei slabi. Dormi cel puțin opt ore pe noapte; 3. Citește cărți și reviste ce te inspiră și te ajutp în domeniul în care activezi; 4. Investește în tine însuți. Fii conștient de cheltuielile tale și află cum poți economisi pentru a investi în afacerea ta; 5. Scopul tău este să ai un salariu bun și stabil.