Anamaria Vasile

A rupt un sutien al iubitei din greșeală, dar ce a găsit în el l-a speriat. Acum vrea să spună tuturor! Uite ce sunt bilele albe din imagine și la ce folosesc

Lenjeria poate fi scumpă, mai ales partea superioară, fiindcă sutienele au mai multe scopuri: de a da formă, de a ridica, pentru suport, și altele.

Tyrone Escoto este un utilizator Facebook al cărei postare a devenit virală. În cadrul acesteia el arată un sutien pe care l-a tăiat, și a găsit în el bile mici din plastic care, din câte spune el, pot cauza celei care-l poartă pete roșii dureroase.

Așa că, pentru a se asigura că prietena lui folosește lenjerie sigură, a mers să taie un astfel de sutien de-al ei, dar a descoperit că și acela conține aceleași bile mici din plastic. Pentru a-i avertiza și pe ceilalți a postat un clip și imagini ale descoperirii lui.

Potrivit unor surse, acest tip de sutien se fabrică în China, i se face reclamă spunându-se că poate mări bustul prin ,,masarea lui”. Conține pungi de plastic înăuntrul cărora există o soluție uleioasă, despre care se crede că e silicon, iar mingile de plastic sunt acolo pentru a produce efectul de masaj care mărește bustul fără intervenție chirurgicală, sau cel puțin așa se promite.

Teste realizate în Hanoi au scos la iveală faptul că bilele sunt făcute din polistiren și nu au efecte nocive. Dar soluția lichidă conține minerale din ulei de focă, care poate conține mulți agenți poluanți, printre care și hidrocarburi. Dr. Dang Cam Ha, de la institutul de Biotehnologie din Vietnam spune că hidrocarburile există și în multe dintre jucăriile copiilor, dar o marte parte din ele pot cauza cancer, de obicei cancer de piele.

Din toată această poveste putem măcar să ținem minte să nu mai cumpărăm atât de multe obiecte ,,Made in China”, mai ales jucării din plastic pentru copii. Sau că ne putem informa despre materialele din care sunt făcute obiectele pe care le dăm copiilor, și că putem avea grijă ca acestea să nu le dăuneze.