Anamaria Vasile

Această tânără a slăbit 136 de kilograme făcând o singură schimbare: „Am fost grasă întreaga mea viață, dar sincer, nu mi-am dat seama cât de rău arăt până când.

Era clientă fidelă a fast food-urilor, însă a renunțat la alimentele la care nu credea că va renunța vreodată. A dus o luptă constantă cu kilogramele în plus, dar acum merită să fie o lecție pentru toți împătimiții de alimente nesănătoase.

“Am fost grasă întreaga mea viață, dar sincer, nu mi-am dat seama cât de rău arăt până când nu am pierdut din greutate. Cel mai mult am cântărit 485 de kilograme și mâncam cel puțin 6.000 de calorii pe zi.

Gătitul acasă era ceva neobișnuit pentru mine, iar de legume nici nu mai pomenesc… Mâncam de mai multe ori pe zi, iar majoritatea meselor erau alcătuite din alimente de tip fast-food.

Da, 6.000 de calorii pe zi sună foarte mult, dar nu cred că exagerez: sandwich-urile rapide la micul-dejun, urmate de tacos la masa de prânz (și multă apă minerală). La cina puteam să mănânc cu ușurință o pizza, împreună cu pâine, biscuiți și multă apă minerală.

La 1 ianuarie 2016, soțul meu și cu mine am făcut rezoluții pentru a schimba stilul nostru de viață nesănătoasă

Pentru a mă ajuta să-mi ating scopul, cel mai bun prieten al meu a provocat 30 de zile de gătit pentru mine (fără să mănânc mâncarea), excluzând alcoolul și apa minerală – exact opusul a ceea ce făceam înainte. M-am gândit că am nevoie de tot ajutorul pe care îl puteam obține, așa că am acceptat.

Până la sfârșitul acelei luni, am realizat fiecare gol pe care mi-l umpluse. M-a învățat să gătesc, învățam să numărăm calorii cu MyFitnessPal, mergeam la sală și făceam progrese folosind o bicicletă eliptică.

În timp ce pierdeam vizibil câteva kilograme, cel mai important progres a fost că am devenit dependentă de noua mea rutină, una sănătoasă.

Contul de Instagram a început ca un jurnal personal. Consider că împreună cu prietenii și urmăritorii mei am creat o comunitate pentru oameni care, ca și mine, s-au săturat de existență și nu de viață. Nu vreau ca asta să se schimbe. Pe măsură ce îmi continuam noua rutină sănătoasă, gusturile mele alimentare au început să se schimbe.

În ceea ce privește dieta mea curentă, nu mă limitez, pentru că asta mă va face să vreau mai multă mâncare. Tocmai am început să mănânc alimentele pe care le-am iubit dintotdeauna și să le fac mai sănătoase. M-am concentrat pe urmărirea caloriilor pentru a mă asigura că mănânc mai multe proteine, o mulțime de legume și mai puțini carbohidrați.

Iată ce mănânc într-o zi obișnuită:

• Mic dejun: trei ouă fierte fierte și două bucăți de șuncă de curcan;

• Prânz: somon cu sparanghel prăjit și salată;

• Cina: un sandviș de pui la grătar, cu salată și un cartof dulce;

• Gustare: migdale și baton proteic;

https://www.instagram.com/p/BfmJHMFl79A/?utm_source=ig_embed

Menținerea tuturor acestor lucruri nu a fost ușoară. Trebuia să încep să spun “nu”.

Nu mă înțeleg: Când m-am dus la sala de gimnastică, oamenii se uitau la mine – așa că m-am asigurat că sunt cel mai gras om din încăpere. Eram responsabilă de schimbarea vieții mele. Eram acolo pentru mine, nu pentru ei.

Când am început, bicicleta eliptică a fost cel mai bun prieten al meu – mi-a permis să manipulez intensitatea antrenamentului meu..Nu pot spune dacă am atins sau nu obiectivul meu – sunt încă în căutarea mea. Și nu a fost ușor: de multe ori a trebuit să-mi rearanjez programul pentru a evita ajustarea scopului meu de pierdere în greutate.

De exemplu, îmi lăsam telefonul într-o altă cameră, ceea ce mă forța să mă ridic să opresc alarma de dimineață. A trebuit să am un plan de joc pentru a-mi salva propria viață.

Loading...