Anamaria Vasile

Aceste 3 zodii sunt mari încăpățânate! Care sunt motivele lor

1.Scorpion

Încăpățânarea ta vine din prea multă determinare și îndârjirea de a te agăța de idei, proiecte, relații care nu funcționează. Ești convins că poți scoate apă din piatră seacă, te lupți cu dragoni imaginari și îți dai sufletul pe câmpul de luptă. Iar asta doar pentru că nu vrei să nu renunți cu niciun chip, în ciuda oricăror evidențe.

Dacă ți-a intrat ceva în cap sau dacă pur și simplu un gând a încolțit în mintea ta, apoi nimic nu mai te abate de la drumul tău. Nu o faci pentru că vrei să demonstrezi ceva cuiva, ci pentru că crezi în tine și ai încredere că rezultatele vor veni.

Dacă te-ai opri măcar o clipă pentru a privi în jurul tău, ți-ai da seama de grozăvia situației în care te afli. Ai vedea că mergi prea departe doar dintr-o mare încăpățânare pe care nu o poți controla; că toți ceilalți merg înainte, iar tu ai rămas pe loc cu ideea ta fixă de mână, trăgând de ea până la ultimele puteri.

E bine să fii atât de hotărât, dar fii atent la ce obții de fapt, pentru că e posibil să nu merite atâta osteneală.

2.Leu

Nu ești genul care să fie încăpățânat degeaba, doar de dragul de a-și arăta puterea. E posibil chiar să fii singurul care să aibă o bună motivație pentru asta. Tu ai nevoie de încăpățânare pentru a-ți aduna puterile când te simți doborât. Uneori, după ce ai crezut că faci totul, o situație neașteptată sau o persoană îți strică socotelile.

Nevoit fiind să o iei de la capăt, îți pierzi răbdarea și tocmai în acest punct intervine un pic de determinare din partea ta, salvator și potrivit. Oamenii nu sunt obișnuiți să te vadă în această ipostază, pentru că, de regulă, ești suficient de puternic și nu ai nevoie să tragi de tine ca să obții ceva. Dar dacă este o forță pozitivă pentru tine, de ce să nu o folosești?

Încăpățânarea însă are și o altă față în cazul tău, când vrei să arăți cu tot dinadinsul că ai dreptate. Uneori, când te afli sub presiune, te porți în acest fel care nu-ți face cinste. Tu ești șeful, așa că ceilalți să facă bine să stea la locul lor și să nu te contrazică.

Aici încăpățânarea ta își face de cap cum vrea, iar tu n-ai prea mult control asupra ei. Face ravagii, iar tu crezi că-ți aperi punctul de vedere.

3.Taur

Tu ai o adevărată reputație, fiind extrem de dotat în arta încăpățânării. Când perseverența nu-ți mai este de ajuns, apuci pe o cale mai radicală, pentru că nu vezi altă ieșire. Nu vrei să faci o schimbare majoră de planuri doar pentru că ceva nu funcționează.

Vrei să hotărăști tu, nu să te lași la îndemâna împrejurărilor sau să te lași biruit de voința altora. Ai ideile tale, ritmul tău, principiile tale, și nu ai de gând să lași de la tine, nici măcar pentru a obține rezultate. Iar asta pentru că ai nevoie de siguranță, de certitudini absolute, de drumuri bătătorite.

Tu ești acela care e încăpățânat din fire, nu pentru că așa trebuie sau de asta e nevoie. E modul tău de a-ți exprima convingerile, dar poate fi și o autosabotare dacă nu ții cont de ce se întâmplă în jurul tău. Poți rămâne blocat fără ca măcar să-ți seama de unde ți se trage.