Anamaria Vasile

Acum e vedetă la Antena 1, e foarte iubit și respectat

Acum are 48 de ani, este tatal a doi copii si are o cariera impresionanta in gastronomie si in televiziune. Insa in tinerete nici nu visa la asa ceva. Intrebat ce facea si ce gandea la 18 ani, chef Sorin Bontea a recunoscut ca se astepta sa devina ”director de complex sau sef de unitate”.

„Cand aveam 18 ani nu prea erai lasat sa gandesti. Desi in adancul sufletului visam sa descopar bucataria si sa o traiesc prin toti porii, sa cunosc culturi gastronomice diferite, sa aflu specificul fiecarei tari, sa calatoresc, pe vremea aceea singurul gand pragmatic era sa ajung director de complex sau sef de unitate. Cam atat de ingradite erau visurile unui tanar“, spunea Sorin Bontea, citat de adevarul.ro.

Insa dupa 1990, faimosul chef a avut ocazia sa calatoreasca si sa cunoasca lumea de pe un vas de croaziera. Printre clientii care i-au gustat preparatele s-au numarat Madonna si Jon Bon Jovi. Revenit in Romania, Sorin Bontea a avut ocazia sa lucreze la cele mai cunoscute restaurante de lux si a devenit faimos in toata tara odata cu aparitia la Masterchef, unde a fost considerat cel mai dur jurat.