Anamaria Vasile

Adolescent în moarte cerebrală după ce a fost bătut pe stradă. Mesajul sfidător al agresorului

Doi părinţi din Mangalia fac un apel disperat către noi toţi. Oamenii încearcă să îşi salveze copilul și să îl trateze într-o clinică din străinătate.

Băiatul este în moarte cerebrală, după ce a fost bătut pe stradă de un adolescent, practicant al sporturilor de contact. La polul opus, agresorul – aflat în arest la domiciliu – continuă să şocheze prin comportament. A transmis pe o reţea socială ca el este bine, şi că până acum nu a putut ţine legătura cu prietenii, pentru că poliţiştii i-au luat telefonul.

Andrei se plimba pe stradă, în Mangalia, când a fost atacat – din senin – de băiatul de 15 ani, practicant al sporturilor de contact. Agresorul s-a năpustit asupra lui cu pumnii şi cu picioarele, iar sub ploaia de lovituri dure s-a prăbuşit pe trotuar.

În cădere, s-a lovit la cap şi şi-a pierdut cunoştinţa. Doi martori – care au asistat la secvenţele teribile – i-au sărit în ajutor. Timp de 15 minute i-au făcut masaj cardiac până a ajuns un echipaj SMURD – care l-a dus de urgenţă la spital.

Acum, la 10 zile de la întâmplare, Andrei este în moarte cerebrală, iar doctorii încearcă să îl salveze.

Citește și
Hoţii care au spart casa unui şef al Poliţiei, prinşi abia după un an. Ce pradă au luat
Tatăl lui Andrei: “Loviturile au fost foarte, foarte grave. Băiatul acela a venit hotărât să mi-l omoare, nu să-i dea o lecție de viață. Înțeleg îi dai o palmă, dar nu să-l omori, să-l bagi în spital. Face MMA sau ceva de arte marțiale, are 10 ani de arte marțiale”.

Motivul pentru care Andrei a fost bătut este încă neclar.

Rudele lui susţin că înainte cu o zi de agresiune, ar fi avut o confruntare pe o reţea de socializare cu adolescentul care l-a atacat. Disputa ar fi fost generată de o fată, dar anchetatorii încă investighează cazul.

Mesaj sfidător al agresorului

Andreea Iliescu, purtator de cuvânt IJP Constanța: ″Cele două persoane s-au întâlnit întâmplător, iar minorul de 15 ani l-a lovit pe cel de 13 ani cu pumnul. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală și tulburarea ordinii și liniștii publice.”

Până acum – în acest caz tulburător – au fost audiaţi mai mulţi martori şi agresorul – pe care judecătorii l-au plasat în arest la domiciliu, pentru că este minor. De acasă, tânărul a postat însă un mesaj sfidător.

“Da. sunt bine pentru cine întreabă. Asta e telefonu lu tata, ca al meu e la Poliţie. Vă pup pe toţi!”

Tatăl lui Andrei: “A venit și m-a anunțat: Tati, că mă amenință cineva, că vrea să mă bată, că vrea să se întâlnească cu mine. Zic: Tati, dar cine e băiatul acela? Îl cunoști? Zice: Știu că are 15 ani și că învață la Colegiul Economic și că este clasa IX-a, Cred că din cauza la o fată, mi-a spus”.

Din spitalul din Constanța – unde este internat Andrei – veştile nu sunt deloc bune. Părinţii lui vor să îl transfere într-o clinică din Austria sau din Turcia unde spera că doctorii vor putea face mai mult pentru el.

Tatăl lui Andrei: “Aștept niște răspunsuri de la spitale din Turcia și Viena, în urma rezultatelor pe care le-am trimis, să vadă despre ce este vorba și dacă se poate transporta acolo, și dacă mai este nevoie și cred ei că găsesc o soluție pentru el, să vedem ce se poate face”.

Pe internet, povestea lui Andrei a impresionat mii de români.

Oamenii au început să strângă bani ca să îl ajute şi toată lumea trimite mesaje de încurajare. În acelaşi timp, familia băiatului a lansat un apel care autorităţi şi cere schimbarea încadrării juridice în ceea ce îl priveşte pe bătăuş.