Anamaria Vasile

Ai peste 18 ani? Primesti 450 de lei de la stat! Uite cum….

Tinerii care au absolvit o instituție de învățământ și au peste 18 ani pot să primească o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni.

Valoarea indemnizației este de 450 de lei și cei care doresc să beneficieze de ea trebuie să se înregistreze la Agentia de Ocupare a Forței de Muncă din localitatea de domiciliu.

Cererea de înregistrare trebuie depusă la 60 de zile de la absolvire, iar după aprobarea ei, tinerii primesc și consiliere profesională.

Documente necesare:

– actul de identitate – original și o copie;

– diploma de absolvire sau o adeverință care să ateste absolvirea;

– adeverință medicală din care să reiese că persoana este clinic sănătoasă.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, la una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat.

În anul 2015, aproximativ 20.000 de tineri absolvenți de liceu au depus cereri pentru acordarea indemnizației de 450 de lei.

Absolvenţii înregistraţi la ANOFM care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni beneficiază și de o primă de încadrare în valoare de 500 lei.

3 comentarii

  • Dacă am 40 de ani și anul trecut am terminat Facultatea particulară Nicolae Titulescu, Contabilitate și informatică de gestiune, am luat și Licența și nu găsesc un loc de muncă, pot beneficia de ajutor de șomaj? Am lucrat 15 ani, am trei copii . Mi-am dat demisia de la vechiul loc de muncă pentru a urma cursurile facultății la frecvență redusă (vineri, sâmbătă și duminică). Ce documente sunt necesare în cazul meu?