Toate gospodinele știu cât de bun este oțetul în bucătărie, pentru pregătirea bucatelor.
Dar oare câte dintre ele sunt conștiente despre faptul că el poate fi folosit cu success și în general, prin casă la curățenie sau chiar prin grădină la protejarea ei de unii dăunători?
El poate să fie înlocuit cu succes cu alte substanțe potrivite, dar extrem de scumpe. Cu toate că oțetul este un produs destul de ieftin el va fi la fel de eficient în protejarea grădinii tale.
Dacă ai o grădină foarte bine organizată și îngrijită iar unele animale precum pisicile, câinii, dar și rozătoarele sau iepurii îț strică tot ce ai muncit, dă cu oțet alb în jurul ei.
Aceștia vor ocoli zona pentru că nu pot să suporte mirosul puternic de oțet.
În foarte multe curți putem să găsim aranjate frumos vase făcute din lut. Acestea sunt bune mai ales pe timpul verii pentru că țin solul umed pentru mai multă vreme.
Dacă ai așa ceva în debara, e cazul să le scoți, și să le pui afară pentru că sunt și niște elemente decorative foarte frumoase.
Dacă sunt foarte murdare, le poți curăța foarte ușor cu ajutorul oțetului. Amestecă o cană de oțet cu 3 de apă și spală vasele cu ajutorul acestei combinații. Dacă nu au ieșit perfet curate, spală-le, dar de data aceasta cu oțet nediluat.
Oțetul mai este cunoscut și pentru că are proprietățile specifice substanțelor destinate nimicirii insectelor.
Pur și simplu stropește cu oțet în zonele cu pricina și lasă să acționeze. În cel mai scurt timp furnicile de exemplu, vor dispărea.
La fel poți să procedezi și dacă ai insecte în grădină. Amestecă o parte de oțet cu trei de apă și stropește în zonele în care ele apar.
Oțetul, datorită mirosului său puternic, va face ca ele să dispară.
Dacă ai pe lângă casă, băgate direct în zid diferite plante care te deranjează din cauza aspectului, și nu poți scăpa de ele dacă le tai de fiecare data, folosește oțet.
Atunci când vrei ca florile din grădina ta să reziste mai mult timp în apă în vază, pune pe lângă aceasta și puțin oțet, aproximativ 2 linguri, combinate cu una de zahăr.
Va fi nevoie doar să schimbi compoziția la fiecare 3 zile. Ele vor rezista mult pentru că din oțet și din zahăr vor obține substanțele necesare ca să trăiască mai mult timp.
La fel de bun este oțetul și pentru plantele de ghiveci. Vei avea nevoie de o cană cu oțet și de trei litri de apă.
Udă cu această combinație plantele tale și vei vedea că ele vor crește mult mai verzi și mai viguroase.
Dacă vrei ca uneltele cu care muncești în grădină să reziste cât mai mult, trebuie să le cureți permanent.
Oțetul te va ajuta în acest sens. Le poți să lasa direct în oțet, fără să mai adaugi apă și ele vor ieși curate, ca noi.
Din cauza umezelii sau a calității proaste a solului unele plante pot să aibă diverse ete pe tulpini sau pe frunze.
Acest lucru înseamnă cel mai probabil că ele suferă din cauza ciupercilor sau a mucegaiului. Folosește oțetul alb ca să le tratezi și să le protejezi pe viitor.