Anamaria Vasile

ANM A FĂCUT DEJA ANUNȚUL. CÂND VA FI PRIMA NINSOARE ÎN ROMÂNIA

Administrația Națională de Meteorologie a transmis primele informații referitoare la evoluția vremii în următoarele trei luni de zile. Toamna debutează cu zile relativ calde, temperaturile încadrându-se în limite normale pentru această perioadă.

Luna septembrie aduce chiar valori ușor mai ridicate decât media înregistrată de-a lungul timpului, mai ales în partea de sud a țării. În celelalte regiuni, valorile termice vor fi normale pentru această perioadă. În ceea ce ce privește precipitațiile, acestea se vor încadra, la rândul lor, în limite normale. Sfârșitul lunii septembrie aduce valori maxime și minime care se vor încadra între 19 și 6 grade C, dar și averse de ploaie.

Și luna octombrie va fi o lună caldă, ne anunță meteorologii, temperaturile încadrându-se între 23 de grade și 3 grade Celsius. Precipitațiile vor fi slabe, însă – după jumătatea lui octombrie – vremea se va răci accentuat.

Luna noiembrie va înregistra temperaturi cuprinse între 13 și 3 grade C. Cerul va fi predominant noros pe tot parcursul lunii, iar începând cu mijlocul lunii noiembrie vom înregistra chiar și minime de 0 grade C. Precipitațiile vor fi bogate și ne putem aștepta, având în vedere temperaturile scăzute, la prima ninsoare din anul 2019.