Anamaria Vasile

Anunț făcut de ANM! Temperaturi neobișnuite pentru acest sezon

Anunț făcut de ANM! Temperaturi neobișnuite pentru acest sezon. În următoarea perioadă, vremea va fi una neobișnuită. Creșterea temperaturii este determinată de o circulație atipică a aerului deasupra Europei.

Anunț făcut de ANM! Temperaturi neobișnuite pentru acest sezon

Potrivit Administrației Națională de Meteorologie, vremea în următoarea perioadă va fi una surprinzătoare.

„În continuare va fi tot mai cald, cel puțin până în acest weekend, avem temperaturi neobișnuit de ridicate, peste 10 grade vor fi în sudul țării, inclusiv în București. Este o circulație complet atipică a aerului, în Europa.

Jumătatea de sud va beneficia de o vreme stabilă, de aer cald, venită dispre Azov, în mod surprinzător, în timp ce Islanda, cea în jurul careia se creează cicloni islandezi care ar trebui să aducă ninsori, umiditate, acestea sunt active local, undeva în nordul Europei„, au declarat meteorologii.

De asemenea, miercuri a fost emisă tendința pentru următoarele patru săptămâni. Până pe 3 februarie, temperaturile vor fi peste cele normale, cel puțin în regiunile estice și sudice, iar precipitațiile vor fi deficitare.

Vremea la sfârșitul săptămânii
În general, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. În schimb, în zonele extracarpatice, este posibil să fie ușor mai coborâte.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile.

Vremea la sfârșitul lunii ianuarie
emperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile extracrpatice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, cu un deficit mai pronunțat în jumătatea de vest a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general ușor deficitare în cea mai mare parte a țării.