Anamaria Vasile

Anunț pentru toți șoferii din România. Faci școala de șoferi DIN NOU dacă ai…

ANUNȚ BOMBĂ pentru toți șoferii din România. FACI ȘCOALA DE ȘOFERI DIN NOU dacă ai…

Proiect de lege nevaforabil pentru românii care conduc, pe teritoriul ţării noastre, maşini cu volanul pe partea dreapta. Deputatul Alexandru Nazare prevede într-un proiect de lege nişte modificări drastic. Acesta se află în dezbatere publică, dar votul final va fi al deputaţilor. relateaza jurnalmm.ro

Şoferii care conduc în România maşini cu volanul pe dreapta trebuie să îşi doteze maşina corespunzător, cu oglinzi speciale, şi sunt obligaţi să facă ore suplimentare. Cea mai drastic nouă condiţie care se poatepune dacă proiectul de lege va trece de votul deputaţilor este ca ei să fi obţinut permisul de conducere într-un stat unde maşinile sunt cu volan pe partea dreaptă.

„Autovehiculul cu volanul situat pe partea dreaptă poate fi condus pe dru-murile publice numai dacă are montat un sistem corespunzător de oglinzi care-i asigură conducătorului vizibilitatea în partea stângă-faţă a autovehiculului. Conducerea în alte condiţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a treia de sancţiuni şi cu retragerea certificatului de înmatriculare ori de înregistrare sau după caz a dovezii înlocuitoare a acestora”, se arată în proiectul de lege.

Cei care vor încălca regulile vor fi amendaţi cu sancţiuni până la 800 de lei. Ca şi măsură complementară, şoferului i se va reţine şi certificatul de înmatriculare.

În prezent, în România circulă aproximativ 10.000 de autoturisme cu volan pe dreapta.

Un nou proiect de lege vine sa ii enerveze pe soferii din Romania. Orice sofer care va incalca regulile Noului Cod Rutier va fi obligat sa redea examenul scris pentru a-si recupera carnetul de conducere.

În plus, persoanele care nu au cel puţin 11 clase nu vor mai putea susţine examenul pentru permis. Autorităţile au decis acest lucru pentru a stimula elevii să meargă la şcoală, dar şi pentru a reduce semnificativ numărul accidentelor.

Mai mult decât atât, noua prevedere vine ca urmare a faptului că mulţi şoferi din România şi-au cumpărat carnetul de şofer.

Conform autorităţilor, cei care vor încălca regulile de circulaţie în mod repetat vor fi obligaţi să treacă din nou examenul scris pentru a primi permisul de conducere. Regulile se aplică în cazul persoanelor care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an şi au fost sancţionate.

Veste INCREDIBILĂ pentru TOŢI ŞOFERII. Poliţa RCA se va plăti PE ORĂ

Revoluţia tehnologică la nivel mondial va permite apariţia poliţelor CASCO sau chiar RCA plătite ”cu ora”. O simplă modificare a Normei RCA ar permite vânzarea unei poliţe RCA cu preţul reglabil în funcţie de numărul orelor de utilizare a maşinii folosind sisteme telematice.

ASF a propus deja societăţilor de asigurări să se gândească la noi produse care ar veni în ajutorul consumatorilor şi ar permite asigurătorilor să facă faţă cu succes provocărilor din zona tehnologică.

Călin Rangu a declarat , pentru ECONOMICA.NET, că deja s-a discutat cu asigurătorii varianta unui produs nou RCA, care să permită plata asigurării în funcţie de timpul de utilizare al maşinii. Mai exact, „asigurarea ar putea funcţiona ca un serviciu.

Maşina o folosesc poate trei ore pe zi sau trei ore pe săptămână şi atunci preţul poliţei RCA poate fi reglat în funcţie de acest lucru. De exemplu, există poliţa RCA care poate fi încheiată online şi care poate avea un preţ foarte mic. Plăteşti o sumă fixă, iar la final se poate face un fel de regularizare a preţului poliţei, în funcţie de cât ai utilizat maşina. Un astfel de produs inovator poate fi realizat de asigurător şi nu trebuie decât o modificare a Normei RCA”, a declarat Călin Rangu.

Directorul Coordonatorul InsurTech spune că este greu până va apărea un prim asigurător care să scoată un astfel de produs şi că o astfel de mişcare ar putea fi interpretată ca o transformare a asigurătorilor în prestatori de servicii, dar viitorul aparţine acestor servicii financiare, inclusiv cele bancare, din ce în ce mai frecvent oferite de marile huburi de servicii internaţionale, ca Amazon, de exemplu.

Filosofia noului grup de lucru înfiinţat în cadrul ASF, sincronizat cu cel la nivel EIOPA-reglementatorul european al pieţei asigurărilor, are la bază posibilitatea transformării produselor de asigurare în pas cu dezvoltarea tehnologică. De exemplu, mașinile independente probabil vor face ca RCA-ul sa treacă de la cetățean la producătorul mașinii sau la deținătorul flotei care va pune la dispoziție la cerere mașini electronice de deplasare când o persoană va avea nevoie.

Anumite studii prevăd mai multe opțiuni de dezvoltare, care merg până la sisteme descentralizate, care se bazează pe senzori distribuiți ai sistemelor utilizate de oameni, de la mașină, la frigider și ceasul de la mână, cu accent pe măsurarea riscului, management si feedback. De asemenea sunt propuse idei de dezvoltare cu sisteme inteligente distribuite şi care se auto-organizează, determinând şi localizând riscul, care discută între ele prin intermediul rețelelor.