Anamaria Vasile

APEL NEOBIȘNUIT LA ISU GORJ: “AM ȘI EU DOUĂ VACI ȘI A VENIT UN BOU AL…” CONTINUAREA ÎNTRECE ORICE IMAGINAȚIE

Pompierii de la ISU Gorj au avut parte, cu o zi în urmă, de un apel inedit. Au fost chemaţi să „liniştească” un animal în călduri. Povestea halucinantă a fost relatată, marți, pe pagina oficială de Facebook a instituției. 

“Ieri am primit un apel mai puțin obișnuit…

Ca să animăm puțin povestea o să-i dam un titlu și o să-i spunem «Boul lui Moș Peleus», asta pentru că actorii principali sunt un bou și un bătrân căruia noi i-am zis Moș Peleus, tocmai pentru a nu-i da numele real. I-am zis Moș Peleus după personajul cu același nume interpretat cu succes de marele actor, târgujian de-al nostru,

Povestea începe cam așa:

Dispecerul: Bună ziua! Ați sunat la pompieri! Ce urgență aveți?

Moș Peleus: Domnule, mă scuzați că vă deranjez,

Dispecerul: Domnule, dumneavoastră sunteți rănit? Vă simțiți rău? Aveți o situație de urgență? Ceea ce ne-ați spus până acum nu reprezintă o situație de urgență care să necesite intervenția pompierilor!

“Să-și țină domne’ boul închis! Ce caută domne’ la vacile mele?”

Moș Peleus: Domnule, să vină o mașină pe uliță că mi-a rupt gardul, a venit la vacile mele! De trei luni tot vine la vacile mele! Acum mi-a rupt gardul și noroc că l-am lăsat în pace, că altfel nu scăpăm cu viață! Să veniți aici să vedeți! Să-și țină domne’ boul închis! Ce caută domne’ la vacile mele?

În ascultarea apelului se aflau și colegii noștri din cadrul IPJ Gorj, iar în ploaia de explicații ale lui Moș Peleus, colegul polițist tot încerca să intervină și să obțină datele de care avea nevoie pentru a rezolva situația. 

Cam greu să-l întrerupi pe Moș Peleus, pentru că era negru de supărare pe boul care i-a necinstit vacile. Gardul ca gardul, dar cu vacile cum rămâne?
Nu știm finalul acestei povești pentru că a fost preluat de colegii noștri polițiști care, cu siguranță, au făcut lumină în acest caz.

“Pompierii nu sting focul de împerechere…”

Apel justificat sau nu?

Cert este că pompierii nu sting focul de împerechere al animalelor! Noi doar salvăm animalele atunci când este cazul!

Lui Moș Peleus ce să-i transmitem?

Sperăm ca stăpânul boului să-i repare gardul, iar cu rușinea văcuțelor… vorba aia: «Nu-i dracul atât de negru!» S-a întâmplat și la case mai mari! Dacă privim partea bună, poate, peste nouă luni și ceva, Moș Peleus va avea patru văcuțe, nu doar două”.