Anamaria Vasile

Aplicați puțină pastă de dinți pe un burete. Acum puteți curăța ceea ce părea că nu va mai putea fi curățat

Este mereu util să cunoști trucuri care îți simplifică viața cotidiană. Când vine vorba de curățenie, baia este încăperea care necesită o atenție deosebită. Iată câteva trucuri accesibile și eficiente care vă vor ajuta să păstrați curățenia în baie cu un efort minim!

1. Curățarea bateriei – Se știe bine că, bunăoară, lămâia poate fi o alternativă bună și sănătoasă pentru detergenții comerciali. Dar foarte puțini cunosc că și pasta de dinți poate fi utilă atunci când faceți curățenie în baie.

Aplicați puțină pastă pe un burete și ștergeți bateria și alte suprafețe cromate. Veți observa că aceasta este foarte eficientă nu doar pentru curățarea dinților, iar rezulta vă va uimi foarte plăcut.

2. Dozator econom pentru săpun – V-ați gândit vreodată că producătorii calculează și proiectează foarte minuțios debitul de săpun, șampon sau detergent pe care îl asigură dozatorul? Scopul este ca noi de fiecare dată să consumăm mai mult produs pentru a cumpăra mai repede altul în loc.

În cazul săpunului există o soluție destul de simplă: fixați un elastic pe gâtul dozatorului, astfel încât atunci când îl apăsați, debitul să fie mai mic. Dacă veți face o statistică, veți observa că după această acțiune săpunul se consumă mult mai lent.

3. Prosoapele – Este mereu dificil să scoți un prosop dintr-o grămadă dacă acestea sunt aranjate unul peste altul. Dar iată o metodă care simplifică mult această problemă.

Îndoiți un colț al prosopului spre colțul opus. Apoi pliați latura mică obținută spre latura mare și înfășurați prosopul. În sfârșit fixați prosopul, introducând triunghiul rămas liber în interiorul cilindrului.

4. Rugina – În orice gospodărie există o soluție sigură și eficientă împotriva ruginii. Pare uimitor, dar este vorba despre ketchup!

Aplicați puțin ketchup pe suprafața oxidată și așteptați ceva timp, după care înlăturați-l cu ajutorul unui burete.

5. Săpunul – Oare îi place cuiva când săpunul se face moale din cauza că stă în apa scursă în săpunieră? Iată o soluție bună pentru asemenea cazuri: fixați două elastice pe săpunieră, la ambele capete ale săpunului.

Un alt avantaj al acestui truc este că, din moment ce săpunul nu se mai dizolvă în apa rămasă în săpunieră, el se consumă mai lent și vă poate servi mai mult timp.

V-au plăcut aceste recomandări? Împărtășiți-le și prietenilor dvs.!