Anamaria Vasile

Are 88 de ani, 2 copii şi 3 nepoţi și face gimanastică

Este cea mai bătrână gimnastă din lume şi la anii ei se poate lăuda cu foarte multe reuşite în acest sport! Din această cauză a intrat în Cartea Recordurilor

Secretul celei mai batrane gimnaste din lume. La 88 de ani, e mai energica decat nepotii ei

La 88 de ani, alearga, face yoga, zboara la paralele, sare la barna si face un complex intreg de exercitii la sol.

Este vorba, despre gimnasta Johanna Qvass care a intrat in Cartea Recordurilor pentru ca este mult mai activa decat nepotii ei. Ea a fost invitata luni, in emisiunea, lui Catalin Maruta.

“Ma numesc Johanna Quaas si sunt cea mai batrana gimnasta din lume!” se prezinta sportiva.

Are 88 de ani, a crescut 3 copii, insa are o energie de adolescenta. Cu 11 medalii la campionatele de gimnastica pentru seniori, Johanna Quaas este sportiva prin definitie

“Secretul meu este un ritm bun si o dieta sanatoasa. Ma asigur ca nu mananc prea putin sau prea mult si mananc multe verdeturi”, povesteste Johanna.

In 2012, pe cand Johanna avea 87 de ani, doua videoclipuri cu ea antrenandu-se au fost vizionate de 3,4 milioane de oameni.

Anul acesta a intrat in cartea recordurilor fiind cea mai varstnica gimnasta din lume.

“Am fost socata cand cei de la Cartea Recordurilor m-au premiat. Banuiesc ca m-au gasit deoarece am castigat Campionatul German al Seniorilor de 11 ori”, explica spotiva.

Bunica l-a convins ca merita titlul si pe Catalin Maruta. In emisiune a venit insotita de sotul ei, care la randul lui a fost antrenor de gimnastica.

In urma unui accident a abandonat sportul, iar acum prefera salile de fitness si isi sustine partenera.

Johana i-a povestit lui Catalin Maruta ca a participat la prima competitie pe cand avea 9 ani, insa a renuntat inainte sa implineasca 20 de ani, cand si-a dedicat viata familiei.

37 de ani mai tarziu a revenit ca antrenoare de gimnastica. Cel mai mult ii plac exercitiile la

paralele. Octavian Belu a admirat prestatia gimnastei octogenare.