Anamaria Vasile

ATENȚIE! CIRCULAȚIE SUSPENDATĂ în Capitală! MII DE OAMENI, afectați de DECIZIA STB!

Circulația tramvaielor pe linia 41 va fi suspendată, din 29 iunie până pe 1 septembrie, pentru efectuarea lucrărilor la Podul Ciurel, Podul Grant și staţia de metrou din Drumul Taberei.

Vor fi introduse 50 de autobuze în circulație pentru călători, informează DIGI24.

,,De pe 29 iunie până pe 1 septembrie, se suspendă circulația tramvaielor pe linia 41. Sunt trei lucrări de amploare care se desfășoară. Am convins firmele și constructorii să le facă în același timp. Este vorba de Podul Grant, de Podul Ciurel și de viitoarea stație din Drumul Taberei, de la Moghioroș”, a declarat șeful Societății de Transport București, Andrei Creci.

,,Ca oamenii să nu aibă de suferit, deoarece este una dintre cele mai importante linii de transport din București, am hotărât înființarea a două linii naveta, 641 și 642. Linia 641 va merge pe traseul tramvaiului 41 pe de-a-ntregul, de la Grivița la Piața Presei Libere, iar 642 va prelua acolo unde este cel mai aglomerat dimineața și seara, adică în zona Drumul Taberei, Crângași. Prima linie, 641, va avea 30 de autobuze, iar linia 642 va avea 20 de autobuze”, a mai spus directorul general al STB.

,,Am considerat de ajuns 50 de autobuze, să vedem. Dacă nu vor fi de ajuns, le vom suplimenta. Capitala nu va fi paralizată. Acele lucrări trebuie făcute, nu se pot opri. Am reușit să convingem constructorii să le facă în mod simultan, toate cele 3 lucrări să le realizeze în același timp, ca oamenii să nu aibă de suferit și să se oprească doar 2 luni. Mai mult de atât nu am putut face”.

Traseul liniei 41 este acoperit în prezent de 36 de tramvaie, ce asigura o capacitate maximă de peste 7.000 călători/h/sens.