Anamaria Vasile

ATENŢIE MARE! Să nu luaţi ţeapă în România când sunteţi cu maşina! De dat mai departe!

O nouă metodă de tâlhărie se răspândește pe șoselele din România! Cei de la 4tuning.ro au atras atenția asupra unui fenomen periculos pentru șoferi.

Iată mai jos avertismentul pe care ar trebui să-l ia în considerare toți participanții la trafic:

„Ziceam mai demult cum se dau tepele in trafic, de fapt cum se fura. Chiar zilele astea, am vazut o metoda care este inca in voga. DACA CINEVA CU O MASINA CU NUMERE STRAINE ITI FACE SEMN SA OPRESTI, MERGI MAI DEPARTE!

Te rugam sa nu uiti sa dai mai departe, tuturor cei pe care ii sti, sa nu aiba astfel de neplaceri. Fie ca e vorba de oras sau drumuri nationale, europene, cum or fi, exista o metoda de furat destul de noua. Insa se pare ca sunt destul de multi soferi binevoitori si cu suflet bun, care pierd tocmai din acest motiv. Atentie mare pe Valea Oltului in special, unde am vazut personal un astfel de caz! Ce se intampla? Vezi in timp ce mergi cate o masina cu numere straine, chiar si de Bulgaria. Langa ea, un barbat (sau femeie) da isteric din maini si-ti face semn sa opresti, ca si cum s-ar fi intamplat ceva grav. Eu am vazut un Audi A4 primul model si un VW Passat, ambele cu numere de Italia cred, langa care se aflau astfel de indivizi. Acestia se bazeaza pe spiritul civic al unor soferi si profita de ei pentru a-i fura.

Cum se face? Depinde de situatie, fie iti cer curent de la motorul tau, fie iti cer telefonul ca nu mai au baterie, fie iti spun sa ii lasi putin mai departe. Daca te trezesti sa le dai curent ca sa porneasca masina, atat iti trebuie, ca se gasesc 1-2 colaboratori care ti-o golesc in timp ce tu esti concentrat sub capota: din portbagaj, din interior, etc. Sau mai bine, pleaca cu tot cu masina. O alta situatie este atunci cand soferul este rugat sa tracteze masina, chipurile „in pana”. Masina tractata se va tampona intentionat de cea din fata si, in timpul discutiilor legate de asigurare, etc, soferul bun-samaritean va fi usurat de toate-cele.

Pe drumuri nationale, in afara localitatiilor, daca un sofer opreste si ia un astfel de personaj ca sa-l lase mai departe, se poate trezi chiar si oprit intr-o parcare la marginea drumului si jefuit sub amenintarea armei.

DE CE TREBUIE SA TE FERESTI!!! Orice masina cu numere straine care are langa ea un om ce-ti face semn sa opresti. NU TE OPRI SUB NICIO FORMA! Acesti hoti au o strategie foarte agresiva si daca vad ca nu opresti, vor incerca sa alerge dupa masina ta, astfel incat sa-i vezi in oglinda retrovizoare ca sunt disperati, si astfel sa te opresti. NU TE OPRI!”, arată 4tuning.ro.

3 comentarii

  • Nu toti cu numere straine pot fi talhari.de exemplu daca eu vin in romania cu masina mea cu numere italiene si doamne fereste se intampla ceva nu trebuie sa opreasca nimeni sa ma ajute findca am numere straine….

  • Dar ce zicete de tepele care le da Politia Tulcea cu minciuna existentei RADARULUI aceasta nu se numeste tot o teapa.
    Iti face Proces -Verbal iar la reclamatia depusa comunica vag caci RADARUL a fost amplasat incepand cu ora 06:00 si pana la ora 14:00 in doua puncte (la distanta mare intre ele) adica DN 22 (Nicolae Balcescu) si DN 22 a (Zelenit) fara a aduce act probatoriu (ordinul de serviciu de misiune, legal vizat de autoritatea locala administrativa)

  • Modul de a povesti e prostesc si paranoic… De ce musai masini cu numere straine? Nu suntem noi vazuti ‘bine’ in Europa, oricum? Acum, sa ne creada lumea si salbatici… Ca atentionare, OK. E bine sa te asiguri ca masina e incuiata, sa fii vigilent atunci cand, sa zicem, ii dai curent, da’ sa nu opreasca nimeni atunci cand unul, chiar cu numere straine, are o problema (reala) mi se pare o dobitocenie crasa. Cu patent made in Romania…