Anamaria Vasile

Au peste 70 de ani, dar își vor petrece bătrânețea în spatele gratiilor! Nimeni nu i-ar fi putut bănui de așa ceva!

Doi pensionari, soț și soție, în vârstă de peste 70 de ani, își vor petrece bătrânețea în spatele gratiilor, în Portugalia. Au fost condamnați la opt ani de închisoare pentru o infracțiune de care nu i-ar fi putut bănui nimeni.

Pensionarii Roger și Sue Clarke, în vârstă de 72 de ani, respectiv 71 de ani, au fost arestați de poliția portugheză, pe nava de croazieră Marco Polo, după ce autoritățile au primit un pont de la Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Cei doi pensionari, care trăiau în Guardamar del Segura, aproape de Alicante, Spania, au fost arestați pe 4 decembrie 2018. Joi, cuplul a fost condamnat la popt ani de închisoare, după un proces de judecată desfășurat la Lisabona.

Potrivit procurorilor, pensionarii Roger și Sue Clarke câștigau între 20.300 de euro și aproape 30.000 de euro în fiecare croazieră pe care o făceau.

Se pare că Roger și Sue Clarke nu erau deloc doi pensionari liniștiți. De fapt, soții Clarke nici nu sunt străini de închisoare. Au mai stat în spatele gratiilor, pentru aceeași infracțiune, aproape cinci ani, respectiv aproape patru ani.

Roger Clarke, un fost chef născut în comitatul ceremonial englez Kent, și soția lui câștigau bani ca traficanți de droguri și mergeau în croaziere pentru a transporta pe ascuns substanțele interzise. De altfel, în 2010, cei doi au fost prinși traficând 240 de kilograme de hașiș. Acum, ei au fost prinși cu patru kilograme de cocaină, ascunse în patru bagaje.